logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen Saxo 1.5D zgasł podczas jazdy, nie odpala, nowy filtr paliwa, czujnik wału OK

artur0920 14 Gru 2017 20:15 1185 3
REKLAMA
  • #1 16890644
    artur0920
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Witam posiadam citroen saxo 1.5 d. Podczas jazdy zgasł i niechce odpalic dodam że. Zabezpieczenie antywłamaniowe usunięte rozrząd sprawdzony. Jest ok filtr paliwa nowy. Założyłem czujnik położenia wału korbowego podmieniłem na plaka łapie. Co to może być ?liczę na rozsądne podpowiedzi
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16891370
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 940
    @zibi999 1.5 d i podpinanie do komputera? Zapomnij.

Jeżeli na plaka łapie to znaczy że masz problem z układem paliwowym. Tam szukać problemu.
  • #4 16891390
    artur0920
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Witam kolegów uklad paliwowy sprawdziłem i ok dodam ze auto odpali na zimnym silniku jak juz pochodzi i go zgasze to nie do odpalenia podłaczyłem kompa i zero błedów. Napisze co sprawdzilem. Podmienilem czujnik połozenia wału. rozrząd .układ paliwowy. Podlączyłem komputer. Sprawdziłem instalacje elektryczna zawor odcinajacy wtryski ten na głowicy pompy wtryskowej .filtr pow nowy paliwa tez nowy dodam ze auto jak odpali to chodzi równo i nie kopci. Cała noc spędziłem nad nim. Teraz mam takie pyt czy da sie przerobic elektryke na tyle zeby kompa wyjać. Bo poco on tam jest jak niema nic takiego z elektryki zeby on mogł sterowac np pompa wtryskowa.

Dodano po 5 [godziny] 47 [minuty]:

Witam auto zrobilem
REKLAMA