Mam lampki zewnętrzne LED ze sterownikiem (8 trybów pracy). Chciałbym zablokować sterownik aby światełka świeciły na stałe bez migania.
Bardzo proszę o pomoc. W załączniku przesyłam zdjęcie płytki sterownika
Witam
Podłączam się do pytania jak to zmostkować bo mam prawie taką samą płytkę jak Nataliatowarek lecz troszeczkę się rożni a nie chciałbym spalić tych lampek. Bedę bardzo wdzięczny za pomoc.
Ok trudno, ale teraz mam inny problem. Po złożeniu lampki nie świeca. Nie widzę, że jest coś uszkodzone, a na multimetrze pokazuje ok 0,3V. Mam jeszcze jedne takie, które działają i na nich jest ok 30V.
>>20851485 Witam mam pytanie po zlutowaniu tych miejsc razem na początku było ok ale po tygodniu lampki czasem migają a czasem nie co może być przyczyną??
✨ Dyskusja dotyczy przeróbki zewnętrznych lampek LED ze sterownikiem wielotrybowym (ok. 8 trybów), aby świeciły stale bez migania. W większości przypadków rozwiązaniem jest zlutowanie lub zmostkowanie wskazanych pól/punktów na płytce sterownika, co omija programator i wymusza tryb ciągłego świecenia. W kilku wątkach potwierdzono skuteczność takiej modyfikacji. Pojawiła się też uwaga, że w niektórych wersjach bez budowy nowego sterownika nie da się całkowicie wyłączyć układu programującego. W jednym z przypadków po zmostkowaniu lampki przestały działać, a diagnostyka skupiła się na pomiarach napięć na C1 i C5 oraz sprawdzeniu diody D3, mostka tranzystorowego Q1–Q4, rezystora R8 i strony pierwotnej zasilacza. Wygenerowane przez model językowy.