logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy s8+ jak odróżnić oryginał od podróbki ?

aldi88 17 Gru 2017 12:54 6651 4
REKLAMA
  • #1 16896374
    aldi88
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam stoję przed zakupem telefonu w bardzo korzystnej cenie .Telefon był niby brany w sieci . Sprzedający mówi ,że może pokazać mi ubezpieczenie ekrany dodatkowo twierdzi ,że nie rejestrował samsung guarda.
    Jak mogę sprawdzić przy oględzinach czy telefon jest oryginalny ? Czy po imei jestem w stanie to zweryfikować ?
  • REKLAMA
  • #2 16897719
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Skoro koleś ma dowód zakupu to w czym problem. Bardziej bym się zastanawiał jaki to rodzaj tranzakcji, aukcja, z ręki do ręki?? Znasz dobrze właściciela, jak był brany w sieci, płaci rachunki??
  • REKLAMA
  • #3 16898445
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Jeżeli cena jak piszesz jest bardzo korzystna to powinno zapalić się światełko ostrzegawcze skąd ta cena. Podłączenie pod komputer a wcześniej zainstalowanie nanim programu Smart Switch może już coś powiedzieć.
  • REKLAMA
  • #4 16902741
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Przyjrzyj się dokładnie ekranowi w podróbce nigdy nie będzie takiego jak w oryginale.
    Na papierach od operatora powinien być IMEI, jeśli jest zgodny z tym po wpisaniu *06# to też by mnie uspokoiło.
    Okazje się zdarzają, ale rzadko. Może być zalany, rozbierany po wymianie szyby różnymi dziwnymi technologiami.
    Jeśli był brany w plusie to też bym uważał, bo jak przestanie spłacać telefon to operator Ci go zablokuje ( nie wiem czy jakaś sieć to jeszcze robi, ale wiem, że plus na pewno)
  • #5 16904201
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1296
    bogdan2491 napisał:

Jeśli był brany w plusie to też bym uważał, bo jak przestanie spłacać telefon to operator Ci go zablokuje ( nie wiem czy jakaś sieć to jeszcze robi, ale wiem, że plus na pewno)

Plus i T-Mobile, przy czym w obu przypadkach nalezy sprawdzic czy na fakturze jest odpowiednia informacja o tym, ze oprator jest wlascicielem urzadzenia do czasu splaty.

Ogolnie, najlepiej bylo by telefon podpiac pod komputer. Wszelkie podrobki na MTK czy innych SPD od razu sie wowczas rzucaja w oczy. Jesli nie to sprawdzic tlumaczenie aplikacji czy nie ma kwiatkow, czy na pewno jest z USB-C itp. Samym dokumentem zakupu bym sie nie sugerowal bo te tez zdarzalo sie podrabiac. IMEI mozesz sprawdzic chocby na imei.info
REKLAMA