logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Miele Softronic W463 - wyłącza się, kontrolka Knitterschutz/ende

kiziorxxx 22 Gru 2017 02:42 2088 6
REKLAMA
  • #1 16906355
    kiziorxxx
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,
    Mam problem z pralką podczas startu programu, na chwile gasną wszystkie kontrolki (wyświetlacz również) - dzieje się tak kilka razy. Pralka pracuje jeszcze kilka minut, następnie wyłącza się i zaświeca się kontrolka "Knitterschutz/ende"

Czy macie jakieś pomysły co może być temu winne?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16906908
    kiziorxxx
    Poziom 9  
    Przyczyną włączania i wyłczania pralki była nie wciśnięta wtyczka wtyczka na module z programatora. Fachowiec kilka miesięcy wcześniej przyglądał się pralce z powodu braku "siły" przy obracaniu na niskich obrotach przy większej ilości prania. Ktoś ba forum mi polecił, że to wina szczotek (przy wirowaniu jest ok). Dodatkowo zauważyłem, że pralka nie grzeje wody, grzałka?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16907623
    kiziorxxx
    Poziom 9  
    Grzałka do wymiany, ściągnąłem osłonę od silnika i zauważyłem jakby były przebarwienia na komutatorze, czy to może być przyczyną "braku siły" na wolnych obrotach?
  • #6 16907829
    Chupacabra
    Poziom 33  
    Ocena: 867
    Przebarwienia mogą wskazywać na przegrzanie silnika lub pracę na krótkich lub uszkodzonych szczotkach, co skutkuje iskrzeniem i wypalaniem działek komutatora. Szczotki sprawdź! Albo od razu wymień za nim napiszesz, że są w porządku.
  • #7 16961388
    kiziorxxx
    Poziom 9  
    Szczotek było sporo. Silnik był uszkodzony kupiłem używany silnik teraz jest wszystko ok.

pozdrawiam i dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Miele Softronic W463, która wyłącza się podczas startu programu, a kontrolka "Knitterschutz/ende" się świeci. Po kilku odpowiedziach ustalono, że przyczyną problemu była nieprawidłowo wciśnięta wtyczka na module z programatora. Dodatkowo, użytkownik zauważył, że pralka nie grzeje wody, co sugerowało uszkodzenie grzałki. Po wymianie uszkodzonego silnika, problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA