logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z connectboxem, problem z odblokowaniem portów

Karx 03 Sty 2018 10:18 498 4
REKLAMA
  • #1 16932359
    Karx
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam. Mam pewien problem z nowym routerem od UPC, a mianowicie nie mam w zakładkach opcji odblokowania portów. Nie mam pojęcia dlaczego. Jedynie co to po aktualizacji doszła mi nowa zakładka pod nazwą "Tryb pracy modemu".
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16932415
    Karx
    Poziom 8  
    Mam ustawiony na tryb pracy router. Ogólnie zadzwoniłem przed chwilą do nich znowu i doinstalowali mi jakieś aktualizacje (trochę to potrwało). Teraz mam dodatkowe zakładki i mój problem polega na tym że po odblokowaniu portu, pokazuje że dalej jest on zamknięty.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16934541
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5396
    Karx napisał:
    Teraz mam dodatkowe zakładki i mój problem polega na tym że po odblokowaniu portu, pokazuje że dalej jest on zamknięty

I będzie tak pokazywał - zewnętrzne IP jest przyznane na modemorouter a nie komputer.
    By porty odblokować, należy IP komputera z sieci LAN podać w DMZ Compala (ale Compal tworzy własny serwer DHCP i to IP zaczyna się z przedziału 192.168.0.100 i dalej.

Lub Compala przełączyć w tryb mostu i podłączyć swój własny router i tu sobie ustawisz co będziesz chciał.
  • #5 16935738
    Karx
    Poziom 8  
    Dzięki za pomoc :)
REKLAMA