logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Termet Eco Silver 20 - kocioł wyłącza się i włącza co kilka sekund podczas grzania CO

skony73 04 Sty 2018 22:13 1539 6
REKLAMA
  • #1 16936542
    skony73
    Poziom 2  
    Witam, zostałem posiadaczem kotła termrt silver 20 2fuk. podczas grzania co po na grzaniu 2/3 stopni wyłącza sie poczym po ok 2sekundach załącza się i tak w około. Wezwany serwisant ustawia kocioł już 3 razy. Może ktoś coś ??? jakiś serwisant sprawdzony w Olsztynie???
  • REKLAMA
  • #2 16936670
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 637
    Za mało informacji, a dużo rzeczy może za to odpowiadać.
  • REKLAMA
  • #3 16936710
    skony73
    Poziom 2  
    bro2004 napisał:
    Za mało informacji, a dużo rzeczy może za to odpowiadać.

co mogę dodać woda teraz właśnie zaczęła strzelać, co mam dodać?
  • #4 16936771
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 637
    Woda strzela? Brak odbioru ciepła może. Pompa pracuje? Jak nie to przód trzeba ściągnąć i ręcznie obkręcić- w jednym mi się trafiło.
    Zadzwon do innego serwisanta, a najlepiej do działu serwisu Termet w Świebodzicach to podadzą Ci najlepszego z Twojego rejonu.

Na odległość ciężko stwierdzić i przez internet to jak wróżenie z fusów, do tego kocioł jest na gwarancji, więc nie powinieneś w nim grzebać.

P.S. Pisz poprawnie, bo tego czytać się nie da.
  • REKLAMA
  • #5 16995102
    skony73
    Poziom 2  
    Wezwałem innego serwisanta i piec zaczął działać normalnie do dziś. Pojawił się błąd E01!!!
  • REKLAMA
  • #6 16995378
    BUCKS
    Poziom 39  
    Ocena: 1086
    E01 oznacza problem ze sygnalizacją obecności płomienia. Ale jak kojarzę to ten sam błąd może pojawiać się, gdy zostanie pomylony układ zasilania 230V w gniazdku (zamieniona faza z zerem). Tylko wtedy raczej problem byłby od początku, a nie po jakimś czasie. Wezwij serwis.
  • #7 17126872
    skony73
    Poziom 2  
    Przyjechał Serwis i po problemie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kotłem Termet Eco Silver 20, który wyłącza się i włącza co kilka sekund podczas grzania. Po trzech interwencjach serwisanta, kocioł nadal nie działał prawidłowo. W trakcie dyskusji zasugerowano, że problem może wynikać z braku odbioru ciepła lub błędu E01, który wskazuje na problem z sygnalizacją płomienia. Użytkownik wezwał innego serwisanta, który rozwiązał problem, jednak pojawił się nowy błąd E01. Ostatecznie, po kolejnej interwencji serwisu, problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA