Raczej, ale pewności tu nie mam. Co do powyższego szacunku - opierałem się na tym co mogłem znaleźć w sieci oraz na porównaniu podobnych (nawet wyglądem...) sprzętów oraz - doświadczeniem.
W większości wypadków sprzęt tej klasy (nie da się inaczej - popularnej) bazuje na podobnych lub wręcz identycznych rozwiązaniach konstrukcyjnych - w tym wzmacniaczy mocy. Poza tym ta moc (15W) w większości wypadków będzie nawet za duża w stosunku do możliwości kina domowego tej klasy - często bowiem producent stosuje w podawaniu mocy (innych parametrów też...) różne ... "triki" np. podaje moc chwilową (nie podając jak długa to chwila

) lub wręcz teoretyczną - przy wysterowaniu tylko jednego kanału. W rzeczywistości podczas normalnej p-racy sprzętu taka sytuacja nigdy nie ma miejsca a wysterowanie wszystkich kanałów (nawet nie w pełni) powoduje spadek wydajności zasilacza i de facto ograniczenie sumarycznej mocy wyjściowej wszystkich kanałów do mocy podanej dla jednego tylko...
No i nie ma co się okłamywać - mówię tu (jeśli chodzi o poprzedni post) o mocy rzeczywistej - RMS, a nie żadnej muzycznej, szczytowej, czy PMPO.... o tym również należy pamiętać.