logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Saeco Lirika Plus - nie wytwarza piany, duża ilość wody na tacy ociekowej

Tomekds4 15 Sty 2018 21:35 1965 2
REKLAMA
  • #1 16964079
    Tomekds4
    Poziom 2  
    Witam.
    Jestem od tygodnia posiadaczem ekspresu Saeco Lirika Plus. Zauważyłem po 3 dniach , że przestał robić piankę. Dysza z zasysaczem mleka umyta i tak to nic nie daje. Podczas wytwarzania pary wygląda jakby więcej pary leciało z okolicy bloku niż przez dyszę. Taca ociekowa bardzo szybko się napełnia (3 kawy i 2 próby pary i praktycznie pełna).
    Zamówiłem odkamieniacz, ale po 15 kawach raczej niemożliwe aby był już kamień? Nie mam filtra, ale wlewam wodę z dzbanka britty.

Prosiłbym o porady. Czyżbym miał pecha i ekspres już się zepsuł? Pierwsze 5 kaw zrobił dobrze.
    Jaki serwis gwarancyjny polecacie w Warszawie? Wysyłanie do sklepu pewnie zajmie dużo więcej czasu...
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16964469
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3326
    Ale skoro sprzęt jest na gwarancji i jego praca wzbudza nieprawidłowe działanie to liczysz że teraz ktoś pomoże Ci to rozkręcić?

Co do serwisów.. Autoryzowanych Saeco w Warszawie hmm.. Raczej nie masz zbyt dużego wyboru ;)

Sklep znacznie wydłuży naprawę ale o ile to musisz danego sklepu i ich magazynów pytać ;)
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #3 17995239
    Tomekds4
    Poziom 2  
    Zawór przelewowy był do wymiany.
REKLAMA