logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Witam potrzebny ktoś kto zna się na tv ; ) (cyfrowy polsat)

AlOb16 24 Sty 2018 20:16 1185 12
REKLAMA
  • #1 16986109
    AlOb16
    Poziom 8  
    Ocena: 25
    Witam .

Mam problem ponieważ mialem kiedyś telewizję z jednym dekoderem w cyfrowym Polsacie i odbieralo przez kilka lat Lux . No ale umowa mi się skończyła i wziąłem też w cyfrowym Polsacie abonament z dwoma dekoderami , i tu zaczynają się schody , poniewaz podlaczylem oba dekodery , zmieniłem konwerter (to na antenie ) i na jednym dekoderze jak i na drugim sygnala jest taki sam ale na jednym elegancko wszystko dziala a na drugim dużo programów przerywa . I czy to wina źle ustawionej anteny, przewodu czy dekodera . Proszę o pomoc i przepraszam za pisownię Ale pisałem na telefonie ;)
    Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ;)
  • REKLAMA
  • #3 16986176
    AlOb16
    Poziom 8  
    Konwerter mam z dwoma wyjściami , kable zamienialem i nic ale jak zmieniłem dekodery miejscami to na tym dekoderze na którym przetrwało wcześniej to na innym telewizorze też przerywa ten co dobrze odbierał to na innym miejscu odbiera dobrze , więc myślę że dekoder
  • REKLAMA
  • #5 16986223
    AlOb16
    Poziom 8  
    Wiem ale już wcześniej wiedziałem że tak jest jak się zmieni ale myślałem że może coś w ustawieniach albo antena żel ustawioną czy coś, ale dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)
  • Pomocny post
    #6 16986329
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2945
    A może tak podasz jakie masz sygnały na obu?
    To mają być zamienione kable do dekoderów a nie telewizory, chyba że tak .... napisałeś?
    Jak ten co działa jest wyłączony to drugi działa dobrze czy też z problemami?
  • REKLAMA
  • #7 16988056
    AlOb16
    Poziom 8  
    A więc jeszcze raz bo trochę skomplikowalem sprawę

Mam dekoder 1 (główny) i 2
    I ten 1 nawet jak przewody zamienię miejscami przy konwerterze to i tak cały czas obraz i dziwiek przerywa , a na 2 nie przerywa jest ładnie (oba dekodery sa nowe)

Dodano po 1 [minuty]:

A jak odepne przewód od tego na którym dobrze odbiera i jest tylko do tego co źle odbiera to cały czas źle odbiera
  • #8 16988130
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1042
    Czy w pobliżu "problematycznego" dekodera lub podłączonego do niego kabla nie ma routera wi-fi, telefonu, itp.?
  • REKLAMA
  • #9 16988223
    LeDy
    Poziom 43  
    Albo po prostu ten dekoder uszkodzony.
  • #10 16988283
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1147
    Dekodery zamień miejscami.
  • #11 16988400
    LeDy
    Poziom 43  
    andpol 33 napisał:

Cytat:
    I ten 1 nawet jak przewody zamienię miejscami przy konwerterze to i tak cały czas obraz i dziwiek przerywa , a na 2 nie przerywa jest ładnie (oba dekodery sa nowe)

Dodano po 1 [minuty]:

A jak odepne przewód od tego na którym dobrze odbiera i jest tylko do tego co źle odbiera to cały czas źle odbiera

To już sprawdzał.
  • #12 16988438
    AlOb16
    Poziom 8  
    Nie telefonu nie ma a router jest 15m dalej , mi również wydaje się ze dekoder uszkodzony , jutro będę reklamował dziękuję bardzo wszystkim za pomoc i pozdrawiam ;)
  • #13 16988498
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1147
    LeDy napisał:
    andpol 33 napisał:

Cytat:

Dodano po 1 [minuty]:

To już sprawdzał.

Przewody przy konwerterze ale czy dekodery miejscami?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z odbiorem sygnału telewizyjnego w systemie Cyfrowego Polsatu, gdzie jeden z dwóch dekoderów przerywa obraz i dźwięk, mimo że oba dekodery są nowe. Po zamianie dekoderów i kabli przy konwerterze, problem nadal występuje na tym samym dekoderze. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie dekodera, ponieważ na drugim dekoderze sygnał jest stabilny. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień anteny, przewodów oraz potencjalnych zakłóceń od urządzeń elektronicznych w pobliżu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA