logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens TE501205RW - ekspres EQ 5 nie wyrzuca fusów po kilku kawach

neonez 05 Lut 2018 12:32 3144 4
REKLAMA
  • #1 17014318
    neonez
    Poziom 1  
    Witam!
    Mam problem z ekspresem do kawy Siemens EQ 5 .Mianowicie co kilka zaparzonych kaw, jednostka nie wyrzuca fusów do pojemnika. Zostają one na sitku, zmielona kawa rozsypuje się po całym ekspresie itd. Szukałem trochę na forum, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, jeśli przeoczyłem to poproszę o linka.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18033440
    bojownikv6
    Poziom 11  
    Ocena: 38
    Witam, u mnie podobny problem, czy ktoś już wie co może być przyczyną? (młynek wyczyszczony, mikroprzełączniki w napędzie oba wymienione)
  • REKLAMA
  • #4 20268069
    radeks1968
    Poziom 13  
    Ocena: 418
    Witam. Ekspres Delonghi Etam podobny problem. Co jakis czas nie wyrzuci ze trzy razy fusów i powoduje problem.Jednostka zaparzajaca zapchana po czubek. Sam tłok zaparzacza chodzi płynnie i nie ma uszkodzeń. Jedna mała uwaga i być może przyczyna. Zaparzacz w pozycji wyłaczonej nie ma do konca skrzyzowanych tych dwóch nosków i nie mozna go wyjąc. Recznie te noski składam i jest ok.Zaparzacz pracuje płynnie zgarniacz tez ( sprawdzam przy otwartych drzwiczkach.
  • #5 20652053
    radeks1968
    Poziom 13  
    Ocena: 418
    Mam ten sam problem. Kilka razy wyrzucił brykiet, a za następnym razem fusy w zaparzaczu. Faktycznie krzyżujące się łapki czasem są w złej pozycji. To dziwne, bo nosek na górze do zgarniania brykietów jest ok, a na dole do podnoszenia łapek też. Kawa jest parzona ok. To występuje przy kawie sypanej, więc ktoś powinien pomyśleć czy od razu zakładać, że coś z elektroniką.
REKLAMA