Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

- Wyświetlacz nic nie pokazuje, tylko logo peugeot, RT3

05 Lut 2018 17:09 2547 19
  • Poziom 4  
    Witam panowie, dziś chciałem wyjąć swojego rt3 z 807'ki oczywiście mi się nie udało bo nie mam pojęcia jak wypiąć dużą kostkę po lewej stronie (za mało miejsca), więc włożyłem radio z powrotem i teraz na wyświetlaczu wisi logo Peugeot i napis READY, radio gra lecz nic nie wyświetla i co pare sekund się restartuje. Dodam że teraz przy tej kostce pali się czerwona dioda. Proszę o pomoc, dzięki
  • Pomocny post
    Poziom 32  
    To nie dioda pewnie wypięły sie kable optyczne, czyli komunikacja cyfrowa.
  • Poziom 4  
    czyli co mam zrobić aby wyświetlacz zaczął znów współgrać z radiem?
  • Poziom 32  
    Przywrócić połączenie optyczne cyfrowe.
  • Pomocny post
    Poziom 24  
    Witam. Zdemontować radio i prawidłowo je wpiąć innej możliwości nie ma. Pozdrawiam.
  • Poziom 32  
    Pokaz zdjęcia za widna tej wtyczki może wyrwałeś światłowody, nic obok nie lezy? miedzy wyświetlaczem a jednostka sa dwa światłowody.
  • Poziom 4  
    wrzucę jutro ok 16 zdjęcie
  • Poziom 32  
    Zobacz czy osobno nie leży luźna wtyczka bodajże dwa żółte kable grubsze światłowody bo one są wpinane w tą większą wtyczkę czyli te kable co masz oświetlone na czerwono.
  • Poziom 4  
    Tak to na 100% ta wtyczka. Z problemami ale jakoś to włożyłem.
  • Pomocny post
    Poziom 32  
    No właśnie ta siwa wtyczka ci się wypiela a to światłowody.

    Po włożeniu działa?
  • Pomocny post
    Poziom 24  
    Witam. Trzeba zobaczyć czy się przy wyciąganiu raster zabezpieczający nie urwał, bo włożysz i przy wkładaniu wyleci ten światłowód. Pozdrawiam.
  • Poziom 4  
    działa, lecz sama wtyczka siedzi dość luźno, musiałem się trochę pomęczyć żeby włożyć kostkę a jednocześnie żeby nie wypał światłowód
  • Poziom 8  
    Witam wszystkich!
    Pozwolę sobie podłączyć się pod temat bo objaw jest dość identyczny.

    Pacjent to peugeot 407 a radio rt3 z duża nawigacja. Również na wyświetlaczu pojawia się tylko logo peugeota a samo radio z braku komunikacji z wyświetlaczem wykonuje reset co kilka minut... Z tą przypadłością, że komunikacja z wyświetlaczem padła pewnego poranka gdy na wielkich (żartuje tak przy minus 15) mrozach odpalany był samochód z dużymi oporami...

    Do rzeczy, na pierwszy ogień aktualizacja
    softu i bez zmian. Zatem demontarz radia i narkoleptczynie światłowód jest w porządku. Natomiast przy wyświetlaczu świeci się tylko jedna końcówka... Druga już nie... Może go powrotną więc tak samo sprawdzam ja przy samym radio i nie świeci....

    Diagbox mówi o braku łączności z światłowodem.

    Jakieś pomysły, może bardziej podpowiedzi? Szukać samego przewodu do sprawdzenia, jak z tym świeceniem - tylko jeden działać ma?

    Dziękuję za pomoc

    PS Test na logikę światłowodu, lampa tudzież latarka i drugi koniec świeci ładnie...
    Specjalnie wykonanie zdjęcie z lampą... Zakładam, że kabel jest ok.
  • Poziom 4  
    ja nie pomogę bo nie wiem, u mnie tylko wystarczyło go podłączyć bo wyskoczył.
  • Poziom 32  
    Dziwi mnie że w ogóle wykonał aktualizację jak soft siedzi w wyświetlaczu bo to główna jednostka a brak połączenia z czytnikiem.

    Podaj numery błędów.
  • Poziom 8  
    Z tą aktualizacja to może przesadziłem, bo efektu nie odczułem, tj próba reinstalacji softu bez efektu wizualnego nic nie przynosiła...

    Nie wiem za co się chwytać.
    Może podmienić wyświetlacz od innego pojazdu i sprawdzić po prostu reakcje?

    Czy sam wyświetlacz tez trzeba telekodowac? Czy to należy tylko przy radio?
  • Poziom 32  
    Zmieniałem wyświetlacz nic nie trzeba było kodować ale to był Peugeot 607 z RT3 , dlatego wiem o sofcie bo przed zmianą miałem menu PL jak i nawigacji to był kombinowany soft z językiem EN a po zmianie na inny wyświetlacz powróciło na EN.
  • Poziom 1  
    Witam
    Udało Ci się rozwiązać problem z wyświetlaczem? Mam identyczną sytuację, po większym mrozie w nocy radio nie uruchomiło się, na ekranie logo peugeot i reset co pewien czas.