logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio GMS 6321 - Jak podłączyć monitor bez oryginalnej złączki 20-pinowej?

kiki6210 06 Lut 2018 18:55 1566 2
  • #1 17017850
    kiki6210
    Poziom 10  
    Witam mam problem z podłączeniem monitora do radia gms 6321 otóż zakupiłem je bez złączki 20 pionowej z kablami rca . Wiec kupiłem druga pasująca ale od radia clarion i gdy podłączam monitor do kabla visual out nie ma obrazu mimo że wybieram w radiu wyjścia av in 1 i avin2.i moja prośba czy ktoś z posiadaczy mogłoby dokładnie powiedzieć które piny odpowiadają temu wyjściu na monitor. Z góry dziekuje
  • #2 17018771
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 339
    Z tego wniosek, że pinologia przyłącza Clarion jest inna niż GMS 6321.
    Najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji byłoby ustalenie i ułożenie całego przyłącza za pomocą oscyloskopu.
    Możesz też wyszukać gniazdo RCA "V out" metodą prób, podłączając przewód (żyłę sygnałową) monitora "V in" przez kondensator np. 330nF (pamiętając o połączeniu ekranów obu przewodów) i obserwowaniu monitora.
    Sygnał wyjściowy z radia "V out" na pewno powinien być podczas odtwarzania DVD.
    Funkcje "av in1" lub "av in2" służą do wyboru odbierania przez radio sygnałów z urządzeń zewnętrznych np. kamery AV i innego źródła sygnału AV.
  • #3 17300956
    marcin.waski
    Poziom 24  
    Ocena: 163
    kiki6210 napisał:
    mimo że wybieram w radiu wyjścia av in 1 i avin2

-A co ma wejście AV IN 1 lub AV IN 2 do wyjścia Video Composite?
    Co monitor ma Tobie wyświetlić na pustych (nie podłączonych) wejściach sygnału Video AV IN 1 i AV IN 2?
    Drugi rząd w pionie patrząc od str. złącza antenowego. Tak naprawdę to masę możesz wziąć z obudowy i przelecieć sobie po kolei wszystkie piny i zobaczyć organoleptycznie na którym pojawi się obraz na monitorze (o ile monitor obsługuje 480 linii ;-)

Dodano po 2 [minuty]:

ikar55 napisał:
    Sygnał wyjściowy z radia "V out" na pewno powinien być podczas odtwarzania DVD

To urządzenie nie posiada napędu...
REKLAMA