logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać centralę Slican IPM-032 i telefon Slican VPS-802P do VirtualBoxa?

haski-1998 07 Lut 2018 15:10 1011 2
REKLAMA
  • #1 17019641
    haski-1998
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam, za niedługo e.16 praktyka, chcąc się przygotować, chciałem zrobić parę zadań.
    Niestety nie posiadam fizycznie, ani telefonów, ani centrali nie mówiąc już o routerach.
    Pobrałem GNS3 i VirtualBoxa, w których zainstalowałem Windowsa i routery MikroTik z obrazów Iso
    więc mogę wejść poprzez Windowsa, a potem Winboxa na routery i je konfigurować, tak jak wymagane jest to na egzaminie
    brakuje mi centrali abonenckiej i telefonu Voip, czy wie ktoś może czy jest możliwość wgrania ich?
    Centrala to slican IPM-032, telefon Slican VPS-802P
    Jeśli nie było by to możliwe, to jakieś zamienniki o podobnym systemie
    Myślę że nie tylko mnie coś takiego by się przydało, więc raczej temat byłby przydatny dla wielu :)
    Dziękuję <3
  • REKLAMA
  • #2 17019730
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1141
    Nie wiem czy będzie to przydatne, ale proponuję taki program [symulator]:

Miło by było zobaczyć efekty twojej pracy w tym programie: Jeśli się tobie uda.
    Załączniki:
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part7.rar (19.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part8.rar (13.48 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part5.rar (19.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part4.rar (19.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part6.rar (19.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part1.rar (19.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part3.rar (19.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cisco_packet_tracer_6.2_for_windows_student_version.part2.rar (19.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 17089386
    easyCALL.pl
    Poziom 1  
    Centrala Slicana jest rozwiązaniem zamkniętym, które działa tylko na sprzęcie Slicana, zatem nawet jeśli uda się zgrać system, to nie będzie on funkcjonował na VirtualBox.
    Tym bardziej problem dotyczył będzie telefonu. Polecamy zapoznanie się np. z 3CX - w wersji dla 5 użytkowników jest za darmo i bez problemu można zainstalować VirtualBox.
    W przypadku konieczności przetestowania takiego rozwiązania, polecamy nasze usługi easyCALL jako operatora VoIP.
REKLAMA