logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki i jak podłączyć mixer do komputera ?? PILNE

TaFu 15 Sie 2005 11:57 5128 4
REKLAMA
  • #1 1735302
    TaFu
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Mam pytanie jaki mixer zakupić żeby można go było podłączyć do komputera. Wiem że niektóre mixery mają porty USB ale jak to sie odbywa podczas mixowania. Czy do tego jest jakiś soft czy np. TRAKTOR DJ STUDIO wystarczy. Nie mam gramofonów etc. a gram w radiu internetowym i dlatego chciałbym sam mixer do komputera.

Jeżeli ktoś ma opis jak to się odbywa prosze o info

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1735313
    latawiec666
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    wystarczy Ci zwykła karta dźwiękowa. POdlłączasz mikser w wejście liniowe i grasz:) Tyle roboty. A mikser dobierz do swoich potrzeb
  • REKLAMA
  • #3 1735622
    chaka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    Tak jak napisal ci kolega wyzej, kabelek z jeden strony zakonczony chinchami lub XLR (np do behringera) do miksera a z drugiej maly jack do kompa. Chyba ze chcesz komputer miec za zrodlo(traktor albo inny BPM studio), miksowac na mikserze i wracajc z sygnalem spowrotem do kompa to trzeba juz odrobinke lepszej karty(nie wszystkie integry sobie z tym poradza).
  • REKLAMA
  • #4 1735755
    TaFu
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    No własnie chce wykorzystac komputer jako źródło dodatkowo

i żeby pozniej wrócił ten sygnał spowrotem do kompa.

Mam równiez 2 karty muzyczne i czy to pomoze ??
  • Pomocny post
    #5 1735965
    chaka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    No to w trkatorze ustawiasz lewy player na jedna karte dzwiekowa, prawy na druga, laczysz wejscia miksera z poszczegolnymi kartami a wyjscie miksera z wejsciem lepszej karty. W panelu sterowania w ustawieniach dzwieku> nagrywanie dzieku jako urzadzenie domyslne wybierz lepsza karte. Powinno wszystko dzialac.
REKLAMA