logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie miksera audio do komputera. Jaki program ?

Kostek7 21 Paź 2007 16:26 5297 4
REKLAMA
  • #1 4399766
    Kostek7
    Poziom 27  
    Ocena: 61
    Słyszałem że można połączyć mikser audio z komuterem i miksować utwory z komputera miksować na mikserze. Jakiego programu użyć ?
    Mój mikser to MC cryt DJ-500
  • REKLAMA
  • #2 4400878
    LashloE
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Virtual Dj albo Mixxx
  • REKLAMA
  • #3 4400884
    melisław
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Kostek7 napisał:
    miksować utwory z komputera miksować na mikserze.

Chodzi ci o to że komputer użyć jako źródło dźwięku? To proste. Musisz mieć kabel 1xJACK 3.5mm na 2xRCA i dwie przejściówki z 1xRCA na mono JACK 6,3mm czyli praktycznie 1xJACK 3.5mm na 2xJACK 6.3mm mono ale nie wiem czy coś takiego jest. wtedy podłączasz mały jack pod kartę dzwiękową a duże JACK'i pod wejście stereo gdzie normalnie podłączasz jakiś odtwarzacz... A z programów polecam Virtual DJ oraz Traktor. Ten pierwszy mniej skomplikowany drugi bardziej...
  • REKLAMA
  • #5 4512496
    melisław
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    więc proszę:) Tam gdzie jest to RCA to proponowane rozwiązanie (ja tak robiłem) że miałem kabel mały jack na 2 chinche męskie (męskie bo z bolcem ;) ) i 2 kable które z jednej strony miały żeński wtyk chinch a z drugiej wtyk Jack 6.3 mono. i to spinałem... Grunt to uzyskać przejście z małego jack stereo na 2 duże jacki mono. Masz jakieś kable które mógłbyś wykorzystać? Bo taki kabel można też zrobić jakby co to pisz to ci powiem jak zlutować poszczególne kabelki :)
    Załączniki:
    • Podłączenie miksera audio do komputera. Jaki program ? mixer.JPG (44.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA