Witam. Mam taki problem - moje auto jak w temacie to Peugeot 407 2.0HDI 136KM. Zaczęło się od nierównej pracy silnika. Jechałem autem i zaczęło się szarpanie, ale one jest tylko jeżeli trzymam pedałem gazu stałą predkość np.100 km/h. Gdy przyśpieszam wciskam gaz auto przyśpiesza i nie szarpie, gdy puszczam gaz i auto zwalnia silnikiem to jest takie odczucie, jak by auto zgasło, ale tak nie jest, ponieważ jak wcisnę sprzęgło to auto pracuje i jak naciskam ponownie gaz, to zaczyna szarpac ponownie. To bywa różnie - nie raz po 100km, a nie raz po 10km przejechanych. Nie raz na ten problem pomaga zgaszenie auta i ponowne odpalenie i jest ok wszystko, ale nieraz i to nie pomaga poprostu musi swoje poszarpać i wkońcu przestaje tak po 10 km przejechanych, ale dziś odpaliłem auto i chodził. Nigdzie nie jezdziłem, siedziałem w środku i zaczeło się to samo, zaczeły skakać obroty tak jak by chciał zgasnąć, ale nie gasł i zauważyłem, że jak się dzieją takie obiawy to pracuje wentylator i zaczyna kopcić na biało i nieraz taka czarna chmurka też poleci, ale to w momencie jak on spada z obrotów i idą w górę. Mam tylko błąd regulator ciśnienia paliwa który już podmieniałem od kolegi i jest to samo i też zamieniałem czujnik ciśnienia paliwa. Jeszcze taki błąd mam jak zawór układu chłodzenia P1598, ale ten błąd mam już od 2 lat, a mój problem wystepuje już od 2miesięcy.