logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Który powerbank 20000mAh wybrać: Aukey PB-T10 czy Xiaomi 2C?

WSRH 19 Lut 2018 02:17 2520 12
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 17047844
    Barton-wlkp
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Waga Xiaomi podejrzanie niska jak na pojemność.
  • #3 17047894
    WSRH
    Poziom 16  
    Ocena: 62
    Czyli aukey lepszy ?
  • REKLAMA
  • #4 17050603
    WSRH
    Poziom 16  
    ?????????????
  • REKLAMA
  • #5 17058175
    Barton-wlkp
    Poziom 21  
    Poszukaj takiego, gdzie producent podaje realne wartości w Wh.
  • #6 17058246
    tplewa
    Poziom 39  
    Ocena: 1012
    @WSRH

Xiaomi albo Anker (dostępne na Amazon) - sprawdzone w boju do tego na dobrych ogniwach. Problem taki że jeśli chodzi o Xiaomi jest sporo podróbek i lepiej kupować z jakiś pewnych źródeł... Praktycznie i jedne i drugie możesz mieć poniżej 200zł, a próbować oszczędzić można tylko różnie to się czasem kończy...

Na YT można znaleźć trochę filmów jak odróżnić podrabiane Xiaomi, ale przy zdalnym zakupie trudno to zrobić...

Barton-wlkp napisał:

To najlepiej tanie chińskie tam można spotkać ogniwa wypełnione piaskiem itp. waga za zwyczaj jest słuszna... Akurat jeśli chodzi o Xiaomi czy wspomnianego Ankera to jedne z nielicznych firm które nie podają bzdur odnośnie pojemności... Na chwile obecną używam Ankerów z QC i bez... i prawdę mówiąc jak bym miał znowu coś kupić to bym brał pod uwagę tylko te dwie firmy (a miałem okazję testować dość sporo powerbanków).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 17058334
    Barton-wlkp
    Poziom 21  
    Jak będzie miało wagę to może ogniwa uczciwe i w odpowiedniej ilości a może piasek.
    Jak będzie zbyt lekkie to na pewno nie będzie miało odpowiedniej ilości ogniw.

Producenci podają pojemność ogniw a tymczasem istotna jest ile Wh jest "na wyjściu".
  • #8 17058440
    Jawi_P
    Poziom 36  
    Ocena: 717
    Barton-wlkp napisał:

Argument lekko do bani. ;)
    Z dwóch powodów.
    1/ Chińczycy już robią badziewie słusznej wagi.
    2/ W przypadku gotowych PB trzeba brać pod uwagę z jakich ogniw są zbudowane PB. Bo jeżeli użyto ogniw cylindrycznych to one będą cięższe od polimerowych, umieszczonych tylko w tych swoich torebkach, czy w czym tam one są.
  • #9 17058489
    rogos87
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Ja proponuję jednak Xiaomi, dobrze jakbyś znalazł wersję 2, model PLM05ZM a nie nowszą 2C, model PLM06ZM, różnica jest w pojemności, 2 ma 14000mAh a 2C 13000mAh przy 5,1V. Sam posiadam wersję 2 i przy prądzie rozładowania 2A dał 13947mAh.
  • REKLAMA
  • #10 17058529
    tplewa
    Poziom 39  
    Barton-wlkp napisał:
    Jak będzie miało wagę to może ogniwa uczciwe i w odpowiedniej ilości a może piasek.
    Jak będzie zbyt lekkie to na pewno nie będzie miało odpowiedniej ilości ogniw.

Producenci podają pojemność ogniw a tymczasem istotna jest ile Wh jest "na wyjściu".

Kolego ja o praktyce ty o teorii nawet nie zadałeś sobie trudu aby ściągnąć np. dane w PDF np. ze strony Ankera gdzie masz podane i wagę i Wh...

Powiem tak znam sporo osób grających w taką grę jak Ingress (pierwowzór Pokemonów), ganiają całymi dniami z PB od kilku lat i wiem co się sprawdza w praktyce. Trochę PB też miałem okazję naprawiać i wiem co się psuje, co nie i jakie występują ogniwa...

Z tych co wymieniłem spokojnie można kupować i to jedne z lepszych wyborów, oczywiście jak wspomniałem o ile nie trafi się na podróbkę...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 17058571
    rogos87
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    tplewa napisał:
    o ile nie trafi się na podróbkę...

W przypadku Xiaomi na każdym opakowaniu pod zdrapką jest specjalny kod, którym można sprawdzić oryginalność powerbanku na ich stronie.
  • #12 17059185
    WSRH
    Poziom 16  
    A ten aukey ? przecież to też dobra firma
  • #13 17059290
    tplewa
    Poziom 39  
    rogos87 napisał:
    tplewa napisał:
    o ile nie trafi się na podróbkę...

W przypadku Xiaomi na każdym opakowaniu pod zdrapką jest specjalny kod, którym można sprawdzić oryginalność powerbanku na ich stronie.

To tez juz podrabiaja... z drugiej strony to dowiesz się o tym po tym jak przyjdzie z chin... i co odsyłać ? Dlatego pisałem aby kupić z jakiegoś pewnego źródła co chin też nie wyklucza...

@WSRH

Aukey powiem tak z PB nie miałem do czynienia wiec nic nie mogę powiedzieć, oglądałem ładowarkę stacjonarna i jakość tworzywa z jakiego była wykonana mnie zniechęciła do tej firmy... Z drugiej strony powiem tak dla mnie czasem cena nie jest wyznacznikiem i wolę dołożyć do czegoś lepszego, a ty zrobisz jak uważasz za słuszne. Xiaomi jak i Ankera mogę polecić bo wiem że to dobre produkty...
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji porównano dwa powerbanki o pojemności 20000mAh: Aukey PB-T10 i Xiaomi 2C. Użytkownicy zwracają uwagę na wagę Xiaomi, sugerując, że może być zbyt niska jak na deklarowaną pojemność, co budzi wątpliwości co do jakości ogniw. Zaleca się wybór powerbanków od sprawdzonych producentów, takich jak Xiaomi i Anker, ze względu na ich reputację i jakość ogniw. Użytkownicy podkreślają również ryzyko zakupu podróbek, zwłaszcza w przypadku Xiaomi, gdzie można zweryfikować oryginalność produktu za pomocą kodu na opakowaniu. Aukey, mimo że jest uznawany za dobrą markę, nie był testowany przez niektórych uczestników dyskusji, co wprowadza dodatkowe wątpliwości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA