logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel astra J ciężko zapala, nie działa start stop

Cris128 19 Lut 2018 20:51 11556 10
REKLAMA
  • #1 17049383
    Cris128
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Witam koledzy!
    Mam problem z moja astra j 1,7 cdti exo tec 110 km - przestał działać system start stop.
    Samochód zawsze po przejechaniu ponad 20-30 km zgaaszeniu i ponownej próbie startu noe chce odpalić . Tzn wciskam sprzęgło silnik kręci i jeat zgrzechot silnika a sprzęgło zostaje w połowie w podłodze . Po wyciągnięciu kluczyka i ponownej próbie startu czasami odpali a czaaami nie, z rana i jak silnik jest zimny nigdy nie miałem problemu z odpaleniem .
    Nie pali się żaden błąd auto ma moc i skrzynia biegów chodzi bez problem .
    Czy ktoś miał taki problem ?? Ostatnio sprzęgło odpowietrzylem jak i filtr paliwa jest jest wymieniony ale to nic nie pomogło .
  • REKLAMA
  • #2 17139277
    Łukaszastraj2012
    Poziom 1  
    Ocena: 11
    Witam.
    Kolego usterka naprawiona? Mam dokładnie ten sam problem w mojej astrze.
  • REKLAMA
  • #3 17184914
    Cris128
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Usterka jeszcze nie naprawiona, ciagle zmagam się z tym problemem do serwisu nie jadę gdyż nic nie zrobią oprócz podłączeni komputera a błędów nie ma .
  • REKLAMA
  • #4 17235372
    Darek19771
    Poziom 1  
    Witam, mam ten sam problem, ktoś wie co zrobić?
  • REKLAMA
  • #5 17236591
    Bartol tech
    Poziom 11  
    Ocena: 40
    to moze parametry silnika cisnienie paliwa itp
  • #6 17241075
    szybal88
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Cześć,
    W mojej astrze mam to samo. System start-stop nie działa. A jak zgaszę silnik i chce go uruchomić ponownie pedał wpada i ma ciężko wejść na obroty. Kolejne uruchomienie silnika wszytko ok.
    Czy udało Ci się namierzyć problem?

Dodano po 2 [godziny] 52 [minuty]:

Rozmawiałem dzisiaj z znajomym elektrykiem opla i pierwszy raz słyszał o tej przypadłości. W tygodniu podłączy mi komputer i zobaczymy czy coś pokaże. Jeśli coś ciekawego się dowiem to dam znać.
  • #7 17321066
    jarek86jarek
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Cześć
    I jak wiesz co tam się działo?? udało się naprawić?
  • #8 17546046
    Astra J
    Poziom 2  
    Witam miałem ten sam problem głowiłem się u nie jednego mechanika ,a okazało się ze akumulator już za słaby ,wymieniłem i już wszystko działa ;)
    Pozdrawiam
  • #9 17546541
    szybal88
    Poziom 2  
    Witam,
    Dzisiaj też miałem dopiero czas żeby podjechać do mechanika. Wymienił akumulator i jest ok. Wszystko działa. A jeśli chodzi o sprzęgło wpadające to okazał się płyn do wymiany. Zrobił się galertowaty i jak go wymienił to teraz wszystko ok. Całość mnie wyniosła 1000zł. Akumulator 750 zł i płyn 150 zł.
  • #10 17547664
    Astra J
    Poziom 2  
    Miałem to samo ze sprzęgłem ale u mnie stwierdzono niby ze dwumas i został wymieniony ..
  • #11 17547695
    szybal88
    Poziom 2  
    Też myślałem, że dwu-masa. Ale mój mechanik zaczął od płyny hamulcowego i zauważył że zrobiła się galaretka. Powiedział że co 2-3 lata trzeba wymieniać płyn.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy forum zgłaszają problemy z Opel Astra J 1.7 CDTI, w tym z systemem start-stop oraz trudnościami w uruchamianiu silnika po dłuższej jeździe. Problemy obejmują zgrzytanie silnika przy próbie uruchomienia oraz opadanie pedału sprzęgła. Wiele osób nie znalazło błędów w komputerze pokładowym, co skłoniło ich do wymiany akumulatora oraz płynu hamulcowego, co w niektórych przypadkach rozwiązało problem. Wskazano również na możliwość uszkodzenia dwumasowego koła zamachowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA