Witajcie .
Szukałem podobnego tematu na forum, ale nic takiego nie znalazlem .
Mianowicie kupilem lampkę biurkową LED która posiada zasilacz z chińską końcówka. Z racji budowy adapter działa ale bardzo łatwo się wypina. Pomyślałem o zastąpieniu oryginalnego czymś z gniazdem EU.
Zasilacz ma parametry 12V 1,6A. a wtyk 4.0/1,7mm
Myślałem że nie będzie problemu z znalezieniem takiego zasilacza o takich parametrach a tu jednak problem... dodam, że kabel musi być koloru białego
Istnieje teraz coś takiego jak inteligentna ładowarka z zmiennym napięciem, między innymi jest tam napięcie 1 2V.
Specyfikacja przykładowej ładowarki
SPECYFIKACJA ŁADOWARKI USB QC 3.0 :
wzmocniona obudowa
uniwersalny interfejs USB
zabezpieczenie przed przepięciami
obudowa slim pasuję do gniazdek z bolcem
solidne wykonanie
Wejście: AC 100-240V 0,35A 50/60Hz - możliwość używania
wyjście: USB (5V/3A, 9V/2A, 12V/1.7A)
specjalnie wzmocniona (wydłużona żywotność)
dostępny w 2 kolorach - BIAŁY i CZARNY
Kompatybilny z QC 1.0 i QC 2.0
Dodatkowo znalazłem kabel usb -> wtyk 4.0/1.7 i teraz pytanie czy to zadziala i nic nie uszkodzi? Bo rozumiem że w normalnych warunkach układ negocjuje z elektroniką w urządzeniu ładowanym jakie napięcie może podać i takie przesyła, a tu bylo by takie niekonwencjonalne rozwiązanie.
Szukałem podobnego tematu na forum, ale nic takiego nie znalazlem .
Mianowicie kupilem lampkę biurkową LED która posiada zasilacz z chińską końcówka. Z racji budowy adapter działa ale bardzo łatwo się wypina. Pomyślałem o zastąpieniu oryginalnego czymś z gniazdem EU.
Zasilacz ma parametry 12V 1,6A. a wtyk 4.0/1,7mm
Myślałem że nie będzie problemu z znalezieniem takiego zasilacza o takich parametrach a tu jednak problem... dodam, że kabel musi być koloru białego
Istnieje teraz coś takiego jak inteligentna ładowarka z zmiennym napięciem, między innymi jest tam napięcie 1 2V.
Specyfikacja przykładowej ładowarki
SPECYFIKACJA ŁADOWARKI USB QC 3.0 :
wzmocniona obudowa
uniwersalny interfejs USB
zabezpieczenie przed przepięciami
obudowa slim pasuję do gniazdek z bolcem
solidne wykonanie
Wejście: AC 100-240V 0,35A 50/60Hz - możliwość używania
wyjście: USB (5V/3A, 9V/2A, 12V/1.7A)
specjalnie wzmocniona (wydłużona żywotność)
dostępny w 2 kolorach - BIAŁY i CZARNY
Kompatybilny z QC 1.0 i QC 2.0
Dodatkowo znalazłem kabel usb -> wtyk 4.0/1.7 i teraz pytanie czy to zadziala i nic nie uszkodzi? Bo rozumiem że w normalnych warunkach układ negocjuje z elektroniką w urządzeniu ładowanym jakie napięcie może podać i takie przesyła, a tu bylo by takie niekonwencjonalne rozwiązanie.