logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zamiennik zasilacza 12V do LED o odpowiedniej mocy wybrać?

Dawidixxx 08 Lut 2017 19:16 1296 5
REKLAMA
  • #1 16262923
    Dawidixxx
    Poziom 7  
    Ocena: 36
    Witam, mam taki problem, mianowicie mój tata ostatnio kupił takie cuś
    Jaki zamiennik zasilacza 12V do LED o odpowiedniej mocy wybrać?kupione ur...dzenie.png (588.42 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    pudełko się zgadza itd, ale cena wynosiła ok 60zł
    No i wszystko fajnie, podziałało z rok ale potem poszedł zasilacz
    Jaki zamiennik zasilacza 12V do LED o odpowiedniej mocy wybrać?1385650880...t_id=1.jpg (345.81 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Mój tata podłączył to pod zasilacz 3.3a, bo taki akurat miał pod ręką (12v)
    Działało, ale wyraźniej słabo, podłączyliśmy to pod ładowarkę do akumulatora
    Jaki zamiennik zasilacza 12V do LED o odpowiedniej mocy wybrać?unname..jpg (36.26 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    No zaczęło świecić lepiej, ale troszkę mniej niż oryginalnie, spróbowaliśmy jeszcze z jakimś tanim zasilaczem 0,5a,
    tak samo jak z 3,3a
    Jaki zamiennik zasilacza 12V do LED o odpowiedniej mocy wybrać?zasilacz..5.png (311.09 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pomoże mi ktoś znaleźć jakiś zamiennik? Podobne urządzenie troszkę kosztuje..
    Jaki zamiennik zasilacza 12V do LED o odpowiedniej mocy wybrać?podobne ur...dzenie.png (268.46 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    A wydaje mi się że to potrzeba jakiś specjalny czy coś :/.
    Z góry dziękuję ze zainteresowanie i sorki jeśli coś źle umieściłem, pierwszy raz tu piszę ;)

Proszę nie wklejać linków o charakterze krótkotrwałym. //kozi966
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16262957
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15471
    Oryginalny zasilacz dostarczał zmienne napięcie, to co podłączacie na wyjściu ma stałe.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 16262981
    Dawidixxx
    Poziom 7  
    O kurde, a o tym nie pomyślałem. A ledy (takie w paskach) potrzebują takiego, czy to akurat tutaj taki przypadek?
  • REKLAMA
  • #4 16262998
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4481
    Masło maślane. Co to znaczy podobne? Podobne nie oznacza takie samo.
    Rozumiem, iż oryginalny zasilacz jest po prawej stronie. Widać na nim iż zasilacz ma 12V 333mA. Jeśli diody słabo świecą przy zasilaczu 12v 3A to być może jakiś układ wbudowany na płytce z diodami uległ uszkodzeniu.
    Zasilacz oryginalny jest zasilaczem napięcia zmiennego a nie stałego, więc coś na tej płytce musi być.

sosarek napisał:
    Oryginalny zasilacz dostarczał zmienne napięcie, to co podłączacie na wyjściu ma stałe.

Przy spadku 1,4V stosując niestabilizowany zasilacz a tym bardziej prostownik, nie powinna być widoczna aż taka różnica.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #5 16263203
    Dawidixxx
    Poziom 7  
    Umieściłem zdjęcie zasilacza z tej aukcji (z tej był kupiony) Piotrku ;) Chciałem sprawdzić w oryginalnym zasilaczu czy właśnie coś na płytce się nie spaliło, ale cały zasilacz był hmm zalany plastikiem, jak jednolita bryła i trudno było sprawdzić, a w tych 3 lampkach nie widziałem żadnego układu. Jeśli Panowie mówicie że oryginalny zasilacz był napięcia zmiennego to może spróbujemy z aledrogo coś znaleźć i sprawdzić. Nie zależy nam na tym jakoś bardzo, ale fajnie by było gdyby działało tak jak kiedyś :)
REKLAMA