logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak prawidłowo połączyć siłownik z sterownikiem? Szukam instrukcji.

28 Lut 2018 17:09 5736 7
  • #1 17070367
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #2 17070390
    nikusert
    Poziom 41  
    Ocena: 1755
    Witam .
    Nie podałeś kilku ważnych informacji ;
    -jaki to sterownik
    -jaki to siłownik
    -jakie napięcie zasilania
    -do czego to ma służyć.
  • #3 17070491
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 17070528
    nikusert
    Poziom 41  
    Zasilacz nadaje się tylko zasilania sterownika ,nie siłowników.Ile siłowników będzie zastosowanych jeden ,czy dwa.Co ma robić ten siłownik ?,zamykać bramę ,furtkę?,to jest istotne.
  • #5 17070549
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17070835
    nikusert
    Poziom 41  
    NIE JESTEM PAN TYLKO KOLEGA.
    Moim zadaniem zastosuj typową centralę do bramy dwuskrzydłowej na napięcie 24V,gdyż na takie napięcie pracują siłowniki .
    Ja od wielu lat stosuję napędy do bram ,które akurat posiadają centrale sterujące z firmy ELDRIM.Przykładową centralą jaką możesz zastosować jest centrala eL13TE-24V - Sterownik bram dwuskrzydłowych 24V 2x75W.Nie chce zachwalać że jest to produkt najlepszy ,być może są lepsze.Lecz Ja nie miałem z nimi problemu i nie mam do tej pory.Zaletą jest łatwy montaż ,i bardzo proste programowanie w porównaniu z innymi centralami.Piloty są w dobrej cenie i można je zastąpić zamiennikami przykładowo z Proximy.Nie mogę w tej chwili przytoczyć jaka centrala byłaby dobra.Ta o której piszę kosztuje około 320zł brutto.Myślę że w Twojej okolicy są przedstawiciele handlowi.Oczywiście zasilanie możesz zrobić za pomocą transformatora toroidalnego z wyjściem 24V.Nie będę się rozpisywał na temat parametrów centrali ,gdyż znajdziesz to sam .
  • #7 17071113
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 17183902
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał pomocy w podłączeniu siłownika do sterownika w systemie automatyki bramowej. Po uzyskaniu dodatkowych informacji, ustalono, że siłowniki mają zasilanie 12V i będą używane do otwierania bramy dwuskrzydłowej. Zostało zasugerowane, aby zastosować centralę do bramy dwuskrzydłowej na napięcie 24V, ponieważ siłowniki wymagają wyższego napięcia. Użytkownik otrzymał rekomendację centrali eL13TE-24V od firmy ELDRIM, która charakteryzuje się łatwym montażem i programowaniem. Zasilanie można zrealizować za pomocą transformatora toroidalnego 24V.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA