logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony MHC-W555 wyłącza się przy głośnym graniu - zapach spalenizny

GrZeGoRz221 08 Mar 2018 16:13 621 2
REKLAMA
  • #1 17089199
    GrZeGoRz221
    Poziom 2  
    Witam. Mam wieżę SONY MHC-W555, dzisiaj chcąc posłuchać głośniej muzyki z komputera zauważyłem pewny problem którego wcześniej nie było. Ostatnio rozebrałem wieżę ponieważ zauważyłem, że w środku jest bardzo zakurzona, przedmuchałem wszystko sprężonym powietrzem, wymieniłem pasek panelu głównego oraz nasmarowałem kropelką oleju mechanizm otwierania panelu. Mianowicie chodzi o to, że kiedy chcę podkręcić muzykę głośniej wtedy następuje dziwne odcięcie i charakterystyczny dźwięk tak jak przy wyłączaniu, jak gdyby takie kliknięcie. w związku z tym mam pytanie czy to jest fabrycznie tylko nie działało poprzez zakurzone podzespoły czy raczej jakiś błąd? Poza tym poczułem zapach spalenizny w pobliżu wieży. Czy mogło się coś spalić?
  • REKLAMA
  • #2 17089229
    rufus4333
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Działa zabezpieczenie przeciążeniowe wzmacniacza. Stan taki nie jest normalny, nawet przy głośności ustawionej na full - na oryginalnych kolumnach. Pytanie: jakie kolumny masz podłączone?
  • #3 17089263
    GrZeGoRz221
    Poziom 2  
    oryginalne od zestawu
REKLAMA