Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suzuki Grand Vitara 2.0 HDI - Gaśnie podczas jazdy

witi97 08 Mar 2018 19:54 5223 10
    witi97
    Level 6  
    Witam mam problem z grand vitara 2.0 HDI następujący samochód gaśnie podczas jazdy przy obciążeniu trzeba wyjąc kluczyk i ponowię uruchomić bo inaczej auto nie zapali w samochodzie wtryski są po regeneracji czujnik na pompie ma pół roku i został tez wyczyszczony filtr paliwa wymieniony przepływka nowa jeszcze dodam ze po odpaleniu samochodu wskazówka od obrotów jest na dole a po chwile zaskakuje i jest noralmnie na miejscu Nwm co jaki jest problem czekam na pomoc
    Zbig7305
    Level 10  
    Witam,

Czy udało Ci się coś ustalić, mam taki sam problem, podczas jazdy auto gaśnie jeśli się wciśnie pedał gazu do dechy, jeśli nie przekraczam 2500 nie gaśnie. Żeby kontynuować jazdę trzeba wyjąć kluczyk na jakieś 5 sekund.
    mitra451
    Level 9  
    zawór regulacji ciśnienia paliwa podmień on najczęściej jest przyczyna
    1ace1
    Level 10  
    Podłącz się do kompa jak masz błąd p1517 to na 99% regulator
    mytsien
    Level 1  
    u mnie było to samo wymieniłem regulator ,auto nie chce dalej odpalić ,wyświetla sie p1517-funkcja zakodowanego zapobiegania uruchomiania nieprawidłowa jaka może być przyczyna
    kruzzz
    Level 1  
    Też miałem/mam ten sam problem. Tzn auto nie gaśnie ale na przykład podczas podjazdu pod górę na reduktorze zapala się błąd sinika.
    Auto wchodzi w jakis tryb awaryjny, nie osiąga więcej niz 3 tys obrotów i tylko kasowanie błędów pomaga.

Jeden z mechaników stanowczo stwierdził, że to regulator więc wymieniłem na nowy. Historie dalej takie same.
    Błąd P1517 - zabezpieczenie antykradzieżowe - zapala się non stop.

Wszyscy ręce rozkładają
    kliszekkk
    Level 1  
    Witam, czy któryś z kolegów rozwiązał problem z tym błędem? Również droczy mnie ten problem od tygodnia, Pozdrawiam.
    mariusz.z52
    Level 2  
    Witam. Sprawa jest taka z tym gaśnięciem Suzuki i to G V 2.0 HDi . Przyczyną dwojaką ale podstawą jest pompa wysokiego ciśnienia . W chwili dodania gazu jest spadek ciśnienia na listwie . To czemu komputer tego nie pokaże , bo też jest wadliwy . Ja męczyłem Sunie prawie 2 lata . Powymieniałem różne podzespoły i tylko wymiana komputera pozwoliła odczytać prawidłowe błędy ,, spadek ciśnienia na pompie .. Po tym było ok i żadnych więcej zatrzymań .
    KrzysiuTraktorek
    Level 1  
    >>17269262
    Gdzie ten regulator się znajduje?