logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można przenieść numer z Mix Orange na abonament Plus po zakończeniu umowy?

Kamil2143 11 Mar 2018 08:21 1161 6
REKLAMA
  • #1 17094736
    Kamil2143
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam chciałbym się dowiedzieć czy mogę przenieść numer z mix Orange na abonament plus jeśli umowa kończy się w czerwcu.
  • REKLAMA
  • #2 17094754
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6568
    Zwróć się z tym do Plusa (infolinia lub salon). Wszystko wyjaśnią i załatwią to za Ciebie.
  • REKLAMA
  • #3 17094764
    Kamil2143
    Poziom 7  
    Ale nie ma żadnej kary od strony Orange bo przecież umowa się nie skończyła
  • #4 17094778
    DiZMar
    Poziom 43  
    Kamil2143 napisał:
    Ale nie ma żadnej kary od strony Orange bo przecież umowa się nie skończyła

Umowę trzeba zakończyć w obowiązującym terminie aby nie płacić kary za wcześniejsze zerwanie. To chyba oczywiste. Przenieść będziesz mógł po zakończeniu umowy ale formalności możesz już załatwić.
  • REKLAMA
  • #5 17094808
    Kamil2143
    Poziom 7  
    Przeczytałem gdzieś że można przenieść numer z Orange do innej firmy nawet 6 miesięcy przed zakończeniem umowy ale to chyba nie prawda
  • REKLAMA
  • #6 17094841
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2974
    Wszystko co jest w napisane w internecie to prawda.
    Przeczytałem to w internecie.

Kamil2143 napisał:
    Przeczytałem gdzieś że można przenieść numer z Orange do innej firmy nawet 6 miesięcy przed zakończeniem umowy ale to chyba nie prawda

Zrozum, że obowiązuje ciebie regulamin z firmy Orange. I musisz się posiłkować tym, co tam znajdziesz a nie tym, co ktoś napisze na forum (w internecie).
  • #7 17094913
    DiZMar
    Poziom 43  
    Kamil2143 napisał:

Przenieść można nawet następnego dnia po podpisaniu umowy czyli 2 lub nawet 3 lata przed zakończeniem umowy i to jest absolutnie prawda. Inną sprawą są konsekwencje ekonomiczne tego kroku wobec dotychczasowego operatora. Na siłę nikt nikogo nie może zatrzymać a jedynie dotychczasowy operator może naliczyć karę umowną za niewywiązanie się z umowy określoną w regulaminie dotychczasowego operatora.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy może przenieść numer z Mix Orange na abonament Plus po zakończeniu umowy, która kończy się w czerwcu. Odpowiedzi wskazują, że przeniesienie numeru jest możliwe po zakończeniu umowy, aby uniknąć kar za wcześniejsze zerwanie. Użytkownicy podkreślają, że formalności można zacząć załatwiać wcześniej, ale należy przestrzegać regulaminu Orange. Istnieje również informacja, że przeniesienie numeru może być dokonane nawet przed zakończeniem umowy, jednak wiąże się to z konsekwencjami finansowymi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA