logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AUDI A3 8P 1.6 B/G - USZKODZONA SKRZYNIA ( WYMIANA SKRZYNI BIEGÓW )

mateuszzsps12 11 Mar 2018 10:55 5118 2
REKLAMA
  • #1 17094996
    mateuszzsps12
    Poziom 2  
    witam mam problem z audi a mianowicie wracając z pracy gałka zmiany biegów zaczeła skakać na 5 biegu wraz z dodawaniem gazu , Następnie 5 bieg wgl nie działał jedynie słychać było zgrzyt. Po dojeździe na parking zobaczyłem ze leje się olej ze skrzyni zostawał za mną ślad ( trasa ok 10km , na 4 biegu) poza tym nie mogłem wbić wstecznego , jednak gdy już stał w miejscu przerzuciłem na 5 i znowu na R i wszedł. Wnioskuję że skrzynia bd do wymiany. Więc jak myślicie wymienić na 5b czy 6b ? jak znaleźć dobrą skrzynie ? czy możliwe jest że coś innego się stało ? może ktosz Was miał już taki problem ? Proszę o pomoc...
    Dodano po 3 [minuty]:
    Dodam iż rok prod 2003 , 102KM
    Może ktoś poleci mechanika w warszawie , najlepiej mokotów bo dalej raczej nie pojedzie ;/
  • REKLAMA
  • #2 17095042
    przeme
    Poziom 20  
    Ocena: 91
    Część .W rocznikach około 2000r był skrzynie które miały wadę. Powstawał luz na kole zębatm które było mocowanie na niech nity wypadały i uszkadzały skrzynie.Dla tego modele skrzyń duu są bardzo chodliwe a co za tym idzie drogie
  • #3 17095070
    mateuszzsps12
    Poziom 2  
    przeme napisał:
    Część .W rocznikach około 2000r był skrzynie które miały wadę. Powstawał luz na kole zębatm które było mocowanie na niech
    nity wypadały i uszkadzały skrzynie.Dla tego modele skrzyń duu są bardzo chodliwe a co za tym idzie drogie

Myślisz Kolego że 2003 to też by dotyczyło ? Kurcze żebym miał jak sprawdzić kod skrzyni ale nie mam kanału ;/ bo po kodzie silnika nie zidentyfikuje odpowiedniej skrzyni ? Dodam że wcześniej szarpał mi przy ruszaniu na 1 biegu miał tak tak od początku jak go kupiłem może to już był sygnał ze cos nie tak...

Dodano po 1 [godziny] 46 [minuty]:

KOD skrzyni to FVH a kod silnika BGU. Włatwy sposób można to znaleźć wystarczy otworzyć bagażnik i pod pokrywą jest przyklejona naklejka w okolicach koła zapasowego do blachy pojazdu i tam są wszystkie dane oraz kody
REKLAMA