Witam wszystkich specjalistów.
Mam problem z dwoma kartami microSD Samsung EVO 64GB oraz Sandisk Ultra 64GB, które zostały wyciągnięte z telefonu mojego i żony.
Czytałem i szukałem pomocy w innych bardzo podobnych tematach ale do końca nie mogłem znaleźć Toola, który by mi pomógł.
W obu kartach powierzchnia jest prawdziwa, są zapisane dane, które chce skasować jednak podczas formatu pokazuje się Write-Protect, jest to microSD więc żadnego przełącznika nie ma. Na danych mi nie zależy.
Program Flash Drive Information Extractor v9.0.0.612 w ogóle nie widzi karty w dwóch czytnikach.
Program EasyChip pokazuje takie dane:
Logical drive : H:\ Capacity: 59.4G
Device ID : VID = 05E3 PID = 0727
Device SN : 000000000251
Device version : 0251
Device vendor : Generic
Device model : STORAGE DEVICE
Protocol : USB2.0
Max power : 200mA
Partition type : exFAT Device active : no
Aligned state : 16384 KB, Have been Aligned
Network error, the request for chipmodel failed!
OS Version : Windows 8 Professional
Jednak po VID i PID nie znalazłem odpowiedniego narzędzia. Czy ktoś mógłby mi pomóc jak uzyskać toola do naprawy? może ktoś z Was już naprawiał ten typ/model karty?
Mam problem z dwoma kartami microSD Samsung EVO 64GB oraz Sandisk Ultra 64GB, które zostały wyciągnięte z telefonu mojego i żony.
Czytałem i szukałem pomocy w innych bardzo podobnych tematach ale do końca nie mogłem znaleźć Toola, który by mi pomógł.
W obu kartach powierzchnia jest prawdziwa, są zapisane dane, które chce skasować jednak podczas formatu pokazuje się Write-Protect, jest to microSD więc żadnego przełącznika nie ma. Na danych mi nie zależy.
Program Flash Drive Information Extractor v9.0.0.612 w ogóle nie widzi karty w dwóch czytnikach.
Program EasyChip pokazuje takie dane:
Logical drive : H:\ Capacity: 59.4G
Device ID : VID = 05E3 PID = 0727
Device SN : 000000000251
Device version : 0251
Device vendor : Generic
Device model : STORAGE DEVICE
Protocol : USB2.0
Max power : 200mA
Partition type : exFAT Device active : no
Aligned state : 16384 KB, Have been Aligned
Network error, the request for chipmodel failed!
OS Version : Windows 8 Professional
Jednak po VID i PID nie znalazłem odpowiedniego narzędzia. Czy ktoś mógłby mi pomóc jak uzyskać toola do naprawy? może ktoś z Was już naprawiał ten typ/model karty?