logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wykonywanie instalacji elektrycznych w Niemczech z polską firmą

s1wykam1l 17 Mar 2018 17:20 2355 3
  • #1 17109687
    s1wykam1l
    Poziom 8  
    Ocena: 10
    Mam pytanie czy mają firmę w Polsce mogę wykonywać instalacje elektryczne w Niemczech przy tym wystawiając rachunek za przerobienie czy też wykonanie w języku Polsko Niemieckim.
    Czy muszę tłumaczyć kwalifikacje i gdzieś zgłaszać?

Dodam, że posiadam kwalifikacje E. 06 i kurs Sep do 1kV.
  • #2 17110307
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 17110325
    Akrzy74
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 1504
    s1wykam1l napisał:
    (...) i kurs Sep do 1kV.

Co to za kurs? Czy jest jakiś certyfikat, dyplom, medal czy może tylko papier z pieczątką i podpisami (nie)czytelnymi o ukończeniu kursu ?
  • #4 17110861
    s1wykam1l
    Poziom 8  
    Ocena: 10
    Kurs elektrycznych z którego dostałem książeczkę SEP i certyfikat.

Dodano po 6 [godziny] 1 [minuty]:

markus-19 napisał:
    Jest tzw zawód regulowany, chroniony szczególnymi przepisami/warunkami w zależności od kraju. Nie Ty pierwszy wpadłeś na ten pomysł, i nie Ty pierwszy będziesz rozczarowany że nic z tego...

Nie wiem jak z uzyskaniem niemieckich uprawnień...

Na stronie jednej znalazłem taka informacje
    Link do strony https://www.anerkennung-in-deutschland.de/tools/berater/pl/berater/profile/60

A tutaj informacje ze strony.
    INFORMATION ON THE PROCEDURE

You are eligible to apply for an equivalency review for the selected occupation. However, determination of equivalence is not mandatory if you wish to pursue this profession.

Certification of the equivalence of your qualification will help employers to better assess your professional skills and abilities.
REKLAMA