logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Inne] Volkswagen Golf 4 1.6 8v - zalewanie olejem cylindra i dymienie

zbychu545 18 Mar 2018 10:50 615 4
REKLAMA
  • #1 17111054
    zbychu545
    Poziom 2  
    golf 4 1.6 8v zalewa olejem czwarty cylinder i kopci wymieniłem uszczelniacze dalej jest za wysoka kompresja kupiłem go od złomiarza może troche stał? oczywiscie przebieg nie wiadomy pomocy z góry dziękuję .
  • REKLAMA
  • #2 17111435
    dykos1
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam, w tym przypadku wychodzi na to że silnik był przegrzany , a ponieważ zazwyczaj przegrzewa się najpierw ostatni cylinder (najdalszy od pompy wody) własnie na czwartym cylindrze pojawja się olej . Olej pojawja się poniewaz przegrzane pierscienie nie są sprężyste i nie uszczelniają tulei cylindra.Przy mocnym przegrzaniu mogą występować pęknięcia pierscieni. Ciśnienie spręzania może być dosyć wysokie na takim cylindrze ,ponieważ olej który dostaje się na górę tłoka uszczelnia szczelinę pomiędzy tłokiem a tuleją. Przepraszam za opis prostym językiem ,ale Chciałem żeby był łatwy do zrozumienia.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 17111475
    zbychu545
    Poziom 2  
    dziekuję za odpowiedź. jakie są wyjścia w tym przypadku ?
  • REKLAMA
  • #4 17111508
    dykos1
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Najtanszą naprawą była by wymiana samych pierscieni tłokowych na wszystkich cylindrach, po demontażu głowicy należało by tez ją sprawdzić i splanować ,oraz wymienić uszczelniacze zaworowe.
  • #5 17112203
    zbychu545
    Poziom 2  
    zalewa mi świece na pierwszym cylindrze zaraz przy rozrządzie , myslę o wymianie samego bloku silnika , jak szukać takiego bloku czy wszystkie bloki silnika golfa 4 o poj,1.6 są podobne ? prosze o pomoc
REKLAMA