logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Bosch WAA20163PL (Classixx6) - nie kończy programu migają diody pranie i wirowan

djadams223 22 Mar 2018 18:18 2358 3
REKLAMA
  • #1 17120861
    djadams223
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam proszę o pomoc w diagnozie pralki jak w tytule.

W tej pralce po kilkunastu minutach prania zaczynają migać diody pranie i wirowanie co sygnalizuje prawdopodobnie błąd zasilania wody. Dostałem pudełko części od takiej samej pralki i napiszę co już wymieniłem. Zawory wody, programator, pompę odpływową stara była zapchana szlamem i kamieniem, hydrostat miałem w pudełku 2 szt. wymieniałem nic nie pomogło. Oraz grzałkę bo stara była okropnie zakamieniona. Z tego wszystkiego zostało mi jeszcze silnik, zamek drzwiczek i instalacja. Proszę o pomoc błąd ciągle się powtarza po wymianie tylu części.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17122916
    djadams223
    Poziom 2  
    Kubek na dole i wężyk drożny, a hydrostaty podostawiałem 2 szt. używane. Jak je dokładnie sprawdzić (typ: HD505 T85U)?
    Dodano po 5 [godziny] 8 [minuty]:
    Podstawiłem dzisiaj oryginalny panel od tej pralki.Na szybkim praniu 30stopni przeszła cały cykl.Spróbuję jeszcze wymienić instalację może któraś kostka nie łapie styku podczas prania i wyłapuje błąd programator.Jak ustawię bawełnę na 40stopni to najczęściej wywala błąd i migają diody pranie i wirowanie.Proszę o dokładną instrukcję resetowania bo ciężko cos znaleźć w internecie.

pralka pierze ok 15-20 minut i łapie błąd.ponowne włączenie czasem ten sam problem powtarza.załapie za 3-4 razem
  • #4 17139387
    djadams223
    Poziom 2  
    Pralka naprawiona, a przyczyną migających diod i błędów były zarośnięte kamieniem króćce w pojemniku na proszek i płyn. Mamy słabą jakość wody i brak filtrów. Miałem dla porównania drugie pudełko z innej pralki. Teraz pralka po załączeniu bardzo szybko pobiera wodę i rozpoczyna cykl prania bez błędów.
REKLAMA