logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] bmw e46 - Nie pali na jeden cylinder

deadredeemer 24 Mar 2018 14:57 24270 4
REKLAMA
  • #1 17124643
    deadredeemer
    Poziom 8  
    Hej. Mam problem ze swoją e46. Objawy ma takie, że trzęsie samochodem, gazujac przerywa i slabo przyspiesza. Na poczatek wymieniłem swiece, jednak nic to nie dalo. Jak sprawdzalem czy jest iskra to zauważyłem, że na jednej fajce był też przeskok iskry między fajka a świecą. Później sprawdzałem jak fajki reagują bez świec przy odpalaniu. Na fajkach1-3 leciały iskry, na 4 tego nie było. 4 świeca przy wcześniejszym odpaleniu była czysta a pozostałe czarne. Czy z fajek powinny lecieć iskry, czy są one do wymiany i to może być przyczyną takiego zachowania?
  • REKLAMA
  • #2 17124694
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2804
    deadredeemer napisał:
    na jednej fajce był też przeskok iskry między fajka a świecą.

Przy fajce założonej na świecę iskry nie mają prawa się pojawiać nigdzie indziej niż na przerwie iskrowej świecy (w cylindrze). Jeśli jest inaczej to albo fajka jest nadpalona i wymaga wymiany (może starczyć wyczyszczenie) albo swieca ma upalone elektrody boczne albo inny problem (wypalona elektroda centralna, zabrudzony izolator).

deadredeemer napisał:
    Na fajkach1-3 leciały iskry, na 4 tego nie było. 4 świeca przy wcześniejszym odpaleniu była czysta a pozostałe czarne. Czy z fajek powinny lecieć iskry, czy są one do wymiany i to może być przyczyną takiego zachowania?

Gdzie ci te iskry przeskakiwały i o jakiej długości?

Kompresja jest we wszystkich cylindrach?
  • REKLAMA
  • #3 17125291
    deadredeemer
    Poziom 8  
    jdubowski napisał:
    deadredeemer napisał:
    na jednej fajce był też przeskok iskry między fajka a świecą.

Przy fajce założonej na świecę iskry nie mają prawa się pojawiać nigdzie indziej niż na przerwie iskrowej świecy (w cylindrze). Jeśli jest inaczej to albo fajka jest nadpalona i wymaga wymiany (może starczyć wyczyszczenie) albo swieca ma upalone elektrody boczne albo inny problem (wypalona elektroda centralna, zabrudzony izolator).

deadredeemer napisał:
    Na fajkach1-3 leciały iskry, na 4 tego nie było. 4 świeca przy wcześniejszym odpaleniu była czysta a pozostałe czarne. Czy z fajek powinny lecieć iskry, czy są one do wymiany i to może być przyczyną takiego zachowania?

Gdzie ci te iskry przeskakiwały i o jakiej długości?

Kompresja jest we wszystkich cylindrach?

Aktualnie po problemie. Wymienilem 4 przewod i jest ok. Tylko przewod wzialem od golfa 1.8, a beta jest 318i. Moge zostawic ten przewod?
  • REKLAMA
  • #4 17125644
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17127196
    deadredeemer
    Poziom 8  
    W najblizszym czasie napewno wymienie kable. Robilem to w sobote , a kabel byl zalozony eksperymentalnie, przynajmniej teraz wiem ze to kable.
REKLAMA