Jak w najprostszy sposób zrestartować aplikację z poziomu kodu tak jakby ją zamknąć i uruchomić ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkaamil1984 napisał:o to się martwiłem.Musisz zrobić dodatkową mini aplikację którą uruchomisz tuż przed zamknięciem tej głównej.
Musiała by ona poczekać aż proces główny sie zakończy i uruchomic go ponownie.
prokopcio napisał:potrzebowałem tego do zakończenia aktualizacji firmware kontrolera po której najwygodniej przeładować program bo wiele rzeczy jest wykonywanych podczas startu programu, oczywiście da się to zrobić "lepiej" ale ja leniwy jestem więc wolałem użyć tych dwóch linijek kodu do restartu aplikacji.
wszystko śmiga wyśmienicie.
kaamil1984 napisał:Musisz zrobić dodatkową mini aplikację którą uruchomisz tuż przed zamknięciem tej głównej.
Musiała by ona poczekać aż proces główny sie zakończy i uruchomić go ponownie.
prokopcio napisał:Natomiast sposób odpowiedzi na zadane pytanie jest żenujący.
prokopcio napisał:oczywiście można użyć zwykłego close, a w źródle projektu poczekać na zakończenie "poprzedniej aplikacji"...
prokopcio napisał:Z których słów wnioskujesz, że nie doceniam porad ?
prokopcio napisał:Natomiast sposób odpowiedzi na zadane pytanie jest żenujący.
kaamil1984 napisał:Musisz zrobić dodatkową mini aplikację którą uruchomisz tuż przed zamknięciem tej głównej.
Musiała by ona poczekać aż proces główny sie zakończy i uruchomic go ponownie.
prokopcio napisał:Zanim odpalę aplikację potrafię poczekać na zwolnienie zasobów po zwykłym close.