Witam Forumowiczów
Problem, z którym się do was zwracam jest następujący:
Golfa kupiłem 2 lata temu ze świecącą się kontrolką ABS, sprzedawca poinformował, że to tylko check i zapewne po skasowaniu błędu zgaśnie. Po 2 latach i niezrealizowanej obietnicy sprzedającego o naprawie ABS'u postanowiłem ruszyć to sam.
Kontrolka owa zapala się po przekroczeniu 20 km/h i gaśnie dopiero po wyłączeniu zapłonu. ABS nie działa wcale.
Po zaciągnięciu kilku opinii wiem, że pompa jest inna niż sugeruje to VIN.
Jaka powinna być wg VIN
Pompa 1J0 698 117A
Sterownika 1J0 907 375N
Jaka jest
Pompa 1J0 614 117C
Sterowniki 1J0 907 379G
Po podłączeniu komputera do auta pokazuję taki błąd
Samochód to Vw golf IV 1.9 TDI, 1J1 244, 1999 rok, 66 KW, AGR
Problemu nie byłoby gdybym mógł znaleźć pompę o identycznych numerach, wartość pompy z tego co czytałem na forach to minimum połowa wartości auta.
Czy muszę szukać i czekać, aż się pojawi gdzieś pompa o takich samych numerach czy, można coś zrobić z zainstalowaną w aucie.
mechanik który próbował rozwiązać mój problem posprawdzał złącza, z grubsza kable, niczego się nie dopatrzył.
Proszę o pomoc.
Problem, z którym się do was zwracam jest następujący:
Golfa kupiłem 2 lata temu ze świecącą się kontrolką ABS, sprzedawca poinformował, że to tylko check i zapewne po skasowaniu błędu zgaśnie. Po 2 latach i niezrealizowanej obietnicy sprzedającego o naprawie ABS'u postanowiłem ruszyć to sam.
Kontrolka owa zapala się po przekroczeniu 20 km/h i gaśnie dopiero po wyłączeniu zapłonu. ABS nie działa wcale.
Po zaciągnięciu kilku opinii wiem, że pompa jest inna niż sugeruje to VIN.
Jaka powinna być wg VIN
Pompa 1J0 698 117A
Sterownika 1J0 907 375N
Jaka jest
Pompa 1J0 614 117C
Sterowniki 1J0 907 379G
Po podłączeniu komputera do auta pokazuję taki błąd
Samochód to Vw golf IV 1.9 TDI, 1J1 244, 1999 rok, 66 KW, AGR
Problemu nie byłoby gdybym mógł znaleźć pompę o identycznych numerach, wartość pompy z tego co czytałem na forach to minimum połowa wartości auta.
Czy muszę szukać i czekać, aż się pojawi gdzieś pompa o takich samych numerach czy, można coś zrobić z zainstalowaną w aucie.
mechanik który próbował rozwiązać mój problem posprawdzał złącza, z grubsza kable, niczego się nie dopatrzył.
Proszę o pomoc.