logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Karta sieciowa wifi nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP

chriss1967 29 Mar 2018 00:18 4884 7
REKLAMA
  • #1 17134720
    chriss1967
    Poziom 11  
    Dobry wieczór
    Czy mogę się podpiąć pod temat, bo dopadło mnie to co w nazwie tematu. Ultrabook Asus , został w niedzielę zaktualizowany do Win10 i ...nagle padła sieć Wi-Fi. Podczas próby naprawy przez Windows wyskakuje właśnie taki komunikat jak w temacie. Próbowałem już chyba wszystkiego, przesyłam więc zapis z cmd. Bardzo proszę o pytania i ewentualną pomoc.
    Załączniki:
    • Karta sieciowa wifi nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP IMAG0240.jpg (1.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17134813
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8293
    Cześć.
    Nie podpinamy się pod czyjeś tematy. Odpowiadając w czyimś temacie próbuj rozwiązać jego problem zamiast dorzucać kolejne. Twój post wydzieliłem do osobnego wątku.

W Twoim poście brakuje kilku przydatnych informacji, chociaż części można się domyślić z zamieszczonego obrazka. Zacznij od zaktualizowania sterownika od karty sieciowej - https://downloadcenter.intel.com/download/276...ware-and-Drivers-for-Windows-10?product=83635

Jeśli nie pomoże to podaj model routera, wersję firmware (jeśli to Twój router, a nie operatora), podstawową konfigurację routera (LAN oraz sieć bezprzewodowa).
  • REKLAMA
  • #3 17139335
    chriss1967
    Poziom 11  
    Cześć
    Sorry za zamieszanie ale z tego wszystkiego tracę nadzieję na naprawę problemu. To co zaproponowałeś tj. sterowniki przećwiczyłem kilka dni temu. Po zainstalowaniu tej właśnie wersji 20...Intel PRO Wireless poprawy nie zauważyłem, pozostało bez zmian. Kontaktowałem się dziś i z dostarczycielem sieci i Microsoftem Support no i nawet z Asusem, której to firmy mam sprzęt. Taki Asus zaproponował mi ze swojej strony firmowej stery do karty sieciowej, tak te j/w ale z ...2016 roku.! No żenujące. Ogólnie telefoniczne porady bez rezultatu, nikt nie pomógł i ogólnie jestem w szoku. Jeśli chodzi o router to korzystam od niedawna z modemu dostawcy sieci UPC (biała skrzynka) model chyba jak dobrze spisałem CH7465LG-LC. Nie wiem jakie parametry podać w temacie podstawowej konfiguracji, ewentualnie gdzie szukać.
  • REKLAMA
  • #5 17140013
    chriss1967
    Poziom 11  
    Cały ambarans po mojemu jak myślę roztrzyga się właśnie w IP skoro diagnostyka systemu mówi tak jak w nazwie tego tematu o konfiguracji. Dostawca sieci ma taką stronę ftp o nazwie Connect Box, czy tam właśnie znajdę dane odnośnie wysyłanego IP ? Po przeszukaniu tej strony zauważyłem, że do każdego z urządzeń czy to telefonów, laptopów (WiFi) czy sieci Ethernet Adresy IP są różne.
  • #6 17161028
    chriss1967
    Poziom 11  
    Widzę, że jakoś nikt nie kwapi się do pomocy. Szkoda.
  • REKLAMA
  • #7 17161949
    tagir
    Poziom 11  
    Zrób roll back drivera do wifi
  • #8 17670227
    chriss1967
    Poziom 11  
    wszystkie sterowniki jakie znalazłem do Win 7 aby uruchomić kartę sieciową okazały się nieprzydatne, nawet te, które uzyskałem z Microsoftu albo firmy Asus (bo takiej firmy jest notebook), komunikat wciąż istnieje, może ktoś uporał się z problemem niech napisze. z tym rollbackiem byłoby za proste bo wielokrotnie resetowałem kartę, usuwałem stare drivery i wgrywałem nowe. po prostu microsoft zatrzymał się na sterownikach do tej karty pod win vista i cześć. do 7-mki nie ma nic.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z konfiguracją karty sieciowej Wi-Fi w ultrabooku Asus po aktualizacji do Windows 10, co skutkuje brakiem dostępu do sieci. Pomimo prób aktualizacji sterowników i kontaktu z dostawcą usług oraz wsparciem technicznym, problem nie został rozwiązany. Użytkownik korzysta z modemu UPC (model CH7465LG-LC) i podejrzewa, że problem może dotyczyć konfiguracji IP. Inni uczestnicy dyskusji sugerują aktualizację sterowników oraz przywrócenie wcześniejszej wersji sterownika (rollback), jednak użytkownik nie odniósł sukcesu w tych działaniach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA