logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka GSA 4163B i Nero 6.3.1.15 - błąd przy nagrywaniu RIDATA DVD+R DL

twierdza szyfrów 19 Sie 2005 01:34 3855 5
REKLAMA
  • #1 1746078
    twierdza szyfrów
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Nagrywaka GSA 4163B, program Nero Burning wer. 6.3.1.15 . Nosnik RIDATA DVD+R DOUBLE LAYER 8,5 GB, predkosc zapisu 2,4
    mam problem z nagraniem tych płytek bo juz 2 szt zepsułem . W czasie nagrywania pokazuje bład i nie moge nagrac. czy moze ktos mi doradzic jesli chodzi o nagrywanie tego rodzaju płyt? Bo juz nie wiem czy to wina nosnika czy opcji nagrywania ? Poeksperymentowałbym sam ,ale te płytki kosztuja po 15 zł i na dodatek musze je zamawiac na allegro.Została mi tylko jedna szt. Bardzo prosze o podpowiedz
    Pozdr
  • REKLAMA
  • #2 1746080
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    vw napisał:
    W czasie nagrywania pokazuje bład

JAKI?
  • REKLAMA
  • #3 1746127
    Zenek
    Poziom 30  
    Ocena: 135
    trochę mylący tytuł postu: dwuwarstwowe, a nie dwustronne.
    I więcej szczegółów, jaki błąd, w którym momencie, jakie ustawienia nero, jakie pliki ile i jak dużo, co zostaje na płycie..... Poza tym.. masz pewność co do jakości tego akurat nośnika...?
  • REKLAMA
  • #4 1746172
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    płytki z allegro powiadasz ? to co do jakości pewności nie ma żadnej

stare powiedzenie mówi kto kupuje tanio kupuje dwa razy .

napisz jaki błąd i jakie masz te płyty ( marka )
  • REKLAMA
  • #5 1746300
    twierdza szyfrów
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Panowie to idzie tak:
    1)zakonczono buforowanie plików, 2)rozpoczeto zapis z predkoscia 2,4 ,3) warstwa zapisu 1, 4)Bład ogniskowania bądz sledzenia!, 5)bład ogniskowania bądz sledzenia:HL-DT-ST DVD RAM GSA-4163B\H! TO , 6) nie mozna wykonac polecenia zakończ w trybie DAO 7) zapis z prędkościa 2,4 nie powiódł sie. I koniec nagrywania po około 5 min
    nośnik marki RIDATA double Layer DVD + R DL

Dodano po 2 [godziny] 9 [minuty]:

c.d.
    a moze którys zkolegów podpowiedziec mi jakie opcje powinny byc zaznaczone przed nagraniem tego rodzaju nosnika w nero?
  • #6 1746868
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    Nic nie trzeba zaznaczac - nagrywaj zawsze DVD-DAO - wielosesyjne dyski DVD lubia sie sypac i jest to stosunkowo niebezpieczny wynalazek dla znajdujacych sie na plycie danych.

Eksperymentowanie na plytach dual layer to droga zabawa.

Niemniej :

1) Wymienic firmware na najnowszy. Sprawdzic napiecie 12 V na zasilaczu. Zdarzalo sie ze slabszymi napedami (jak BTC) ze niskie 12 V powodowalo lekka slepote tych napedow :D

2) Jesli blad bedzie sie powtarzal - sprawdzic na innym ale na tym samym sprzecie. Jesli testowany naped sie sprawdzi - oddac LG do serwisu i zarzadzac wymiany/zwrotu pieniedzy.

Szczerze mowiac zawiodlem sie na tym napedzie. Jest on przereklamowany. Prawda - cichy, ale co do jakosci zapisu - bywa roznie. Jak bedzie mozliwosc brac NECa - poki nie wzial sie za jego produkcje Lite-On (co niestety jest smutna prawda). Jedyna przewaga LG nad NECiem jest pelny bitsetting w oficjalnym firmwarze. Jednak niedogodnosc ta moze byc latwo usunieta - wymiana firmware w NECu jest dziecinnie prosta - tak samo - jego przywrocenie do stanu pierwotnego. Patrzec tutaj : http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html

Nowych firmware LG szukac tutaj :

http://pl.lge.com/products/mobile/mobil/sidemenu.do?action=list&group_code=050204&list_code=PRD_SW&target=sw&categoryId=050204&modelCategoryId=050204&parentId=0502&gcscId=¶mModelCode=GSA-4163B

Najnowszy (1.05) :

http://pl.lgservice.com/jsp/common/download.jsp?DOC_ID=KRSWL000013748&FILE_NAME=KRSWL000013748-b1-a1.zip&ORIGINAL_NAME_b1_a1=GSA-4163A105(ew).zip&FILE_GUBUN=B
REKLAMA