logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Becker 7926 - Ekran nawigacji gaśnie po wybraniu opcji Navigation

Ronaldo09 03 Kwi 2018 16:36 1932 15
REKLAMA
  • #1 17146487
    Ronaldo09
    Poziom 3  
    Ocena: 8
    Po uruchomieniu na ekranie jest widocznych kilka opcji m.in. Ustawienia, język itp. Na samej górze "Navigation". Po jego wciśnięciu na ułamek sekundy pokazuje się okienko z jakimiś ustawieniami i błyskawicznie gaśnie. Nic dalej się nie dzieje. Nie mogę ani tego okienka na dłużej mieć wyświetlonego, ani włączyć nawigacji, żeby uruchomiło mapę. Co z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 17146870
    MARK-62
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Zresetuj nawigację.
    Ile ta nawigacja ma lat?
  • REKLAMA
  • #3 17147480
    japycz321
    Poziom 26  
    Ocena: 140
    MARK-62 napisał:
    Zresetuj nawigację.
    Ile ta nawigacja ma lat?

aleś wymyślił....

Co było robione z tą nawigacją? Jeśli urządzenie startuje to najłatwiej jest je odblokować i używać alternatywnych map. Masz komunikację z tym urządzeniem?
  • REKLAMA
  • #4 17152928
    MARK-62
    Poziom 16  
    japycz321 napisał:
    Masz komunikację z tym urządzeniem?

Najpierw naucz się czytać posty a później doradzaj.
    Żeby używać map to najpierw musi działać nawigacja.

Moderowany przez nutergsm:

3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.

• REKLAMA
  • #5 17153051
    jajacekpl
    Poziom 25  
    Ocena: 266
    MARK-62 napisał:
    Najpierw naucz się czytać posty a później doradzaj.
    Żeby używać map to najpierw musi działać nawigacja.
    Zacznij od siebie.
    Kolega pisał, że urządzenie się uruchamia (widać menu), tylko nie startuje poprawnie program nawigacyjny
    Jeżeli sprzet łączy się z kompem, można albo próbować naprawić iGO, albo wgrać coś innego.

Moderowany przez nutergsm:

3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.

• #6 17153118
    MARK-62
    Poziom 16  
    jajacekpl napisał:
    urządzenie się uruchamia

Uruchamia się nie do końca,a to różnica i nic nie pisze że ma IGO.
  • #7 17153162
    japycz321
    Poziom 26  
    MARK-62 napisał:
    Uruchamia się nie do końca,a to różnica i nic nie pisze że ma IGO.

kolego MARK-62, nie chce mi się odnosić do innych Twoich wymysłów które tu napisałeś, dlatego zadam tylko jedno pytanie. Wyjaśnij mi proszę czym są fabryczne mapy w nawigacjach Becker i o co się opierają?
  • #8 17153693
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Kolego japycz321 - miałeś kiedyś beckera 7926 w ręku? Nie jest on oparty o Igo, tylko o navigona. Jest to stary sprzęt, z czasów, jak Becker pracował w oparciu o mapy i soft Navigona.
  • #9 17153743
    japycz321
    Poziom 26  
    Kolego koala106 , oczywiście masz rację, nie jestem w stanie pamiętać wszystkiego, nieco się zasugerowałem postem wyżej. Bez znaczenia czy to odmiana igo czy navigon, autor ma problem z nieuruchamiającą się aplikacją. Można próbować ją ratować, lub co moim zdaniem lepsze rozwiązanie odblokować urządzenie(jak pisałem wcześniej), i zainstalować coś bardziej "na czasie".
    W każdym razie autor nie odpowiedział na zadane pytania, w związku z czym dalsze dyskusja bez tej wiedzy jest bezowocna.
  • #10 17154743
    Ronaldo09
    Poziom 3  
    Podłączyłem pod komputer, i uruchamia mi się Windows Mobile i przez niego mogę przeglądać zawartość urządzenia i karty pamięci. Ponadto robiłem dwukrotnie reset i nie dało to żadnego efektu. Nadal jest tak samo.
  • #11 17154811
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    W urządzeniu w pamięci wewnętrznej masz folder MNAV i w nim plik mnavdce.exe - podstaw w jego miejsce skrypt lub jakikolwiek program pod Windows CE - po naciśnięciu przycisku nawigacja uruchomi się ten program.
  • #12 17155511
    Ronaldo09
    Poziom 3  
    Czyli np. do tego folderu zainstalować Automapę?
  • #13 17155611
    japycz321
    Poziom 26  
    Nie do końca. Najpierw zobaczy czy odpali Ci się cokolwiek. Może to być np totalcommander lub inna mała aplikacja explorera plików.
    Jeśli zadziała zainstaluj automapę na karcie pamięci a w miejsce tego pliku który podmieniałeś wstaw "AutoMapa EU.exe", wcześniej sprawdzając czy odpala.
    Załączniki:
    • cecmd.exe (296.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 17190353
    Ronaldo09
    Poziom 3  
    Commander odpala bez problemu, ale jak podmieniłem plik na Automapę to po wciśnięciu "Navigation" kręcą sie 4 kwadraty, czyli coś się uruchamia a potem jest tylko biały ekran.
  • #15 17190932
    japycz321
    Poziom 26  
    Czy z poziomu total commandera możesz uruchomiać automapę? spróbuj tez pliku wceAm.exe
  • #16 17193265
    Ronaldo09
    Poziom 3  
    Nie wiem, bo zamiast TC wkleiłem plik .exe z Automapy i zmieniłem nazwę na MNAVDCE. Dobrze?

Dodano po 2 [minuty]:

Tylko, że AM mam zainstalowaną na karcie pamięci a plik .exe wkleiłem do tego folderu na urządzeniu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nawigacją Becker 7926, która gaśnie po wybraniu opcji "Navigation". Po naciśnięciu przycisku nawigacji, na chwilę pojawia się okno z ustawieniami, które szybko znika, uniemożliwiając dalsze korzystanie z nawigacji. Użytkownicy sugerują kilka rozwiązań, w tym zresetowanie urządzenia, sprawdzenie połączenia z komputerem oraz możliwość odblokowania nawigacji i zainstalowania alternatywnego oprogramowania, takiego jak Automapa. Wskazano, że Becker 7926 oparty jest na systemie Navigon, a nie iGO. Użytkownik podłączył urządzenie do komputera, co umożliwiło przeglądanie zawartości, ale problem z uruchomieniem nawigacji nadal występuje. Sugerowane jest podmiana pliku w folderze MNAV na inny program, aby sprawdzić, czy nawigacja zadziała.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA