Witam forumowiczów.
Z góry zaznaczę że mam bardzo małą wiedzę z zakresu elektroniki i elektryki.
Mój problem dotyczy lampy w której są światła do jazdy dziennej na przemian z kierunkowskazami.
Na obrazku poniżej widać cale okablowanie lampy
(kostka gniazda żarówki H4, pin do prawego i lewego kierunkowskazu, i pin do świateł dziennych):
Masa jest wspólna poprowadzone w gnieździe kostki H4.
Światła do jazdy dziennej są podpięte do włącznika świateł pozycyjnych.
Problem wygląda następująco:
Kierunkowskazy migają normalnie aż do momentu podania zasilania na światła do jazdy dziennej.
Gdy rozłączę pin do świateł do jazdy dziennej (lub nie ma zasilania na obwodzie do świateł do jazdy dziennej) kierunkowskazy znów działają normalnie.
(probowalem zamiescic film ale niestety mam zbyt malo postow zeby go tu umiescic)
Posiadam w instalacji przerywacz do kierunkowskazów led:
Proszę o pomoc
Dodano po 30 [sekundy]:
https://filmy.elektroda.pl/87_1523102218.mp4
Dodano po 42 [sekundy]:
*film pod linkiem powyżej
Z góry zaznaczę że mam bardzo małą wiedzę z zakresu elektroniki i elektryki.
Mój problem dotyczy lampy w której są światła do jazdy dziennej na przemian z kierunkowskazami.
Na obrazku poniżej widać cale okablowanie lampy
(kostka gniazda żarówki H4, pin do prawego i lewego kierunkowskazu, i pin do świateł dziennych):

Masa jest wspólna poprowadzone w gnieździe kostki H4.
Światła do jazdy dziennej są podpięte do włącznika świateł pozycyjnych.
Problem wygląda następująco:
Kierunkowskazy migają normalnie aż do momentu podania zasilania na światła do jazdy dziennej.
Gdy rozłączę pin do świateł do jazdy dziennej (lub nie ma zasilania na obwodzie do świateł do jazdy dziennej) kierunkowskazy znów działają normalnie.
(probowalem zamiescic film ale niestety mam zbyt malo postow zeby go tu umiescic)
Posiadam w instalacji przerywacz do kierunkowskazów led:

Proszę o pomoc
Dodano po 30 [sekundy]:
https://filmy.elektroda.pl/87_1523102218.mp4
Dodano po 42 [sekundy]:
*film pod linkiem powyżej