Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach

12 Kwi 2018 12:12 2766 13
  • Poziom 3  
    Zauważyłem, że jeden z moich filmików na YouTube z 2014 roku jest bez dźwięku. Gdy go wgrywałem dźwięk działał bez zarzutu.

    Włączyłem inny filmik na YouTube - dźwięk działa.
    Włączyłem Winamp - dźwięk działa.
    Przesłałem link znajomemu żeby sprawdził - mówi, że u niego też nie ma dźwięku, a YouTube czasami wyłącza dźwięk na niektórych filmikach.
    Więcej niż 1 z moich filmików nie ma dźwięku. Niektóre mają.
    Wszedłem w opcje filmiku i "Zgłoś", ale nie ma tam opcji zgłaszania awarii dźwięku. Można tylko napisy, ale nie ma opcji skomentowania zgłoszenia.

    Wszedłem na swój profil w dany filmik w zakładkę "Dźwięk".
    Tam normalnie słychać mój głos. W tle nie ma żadnego podkładu muzycznego, więc zablokowanie z przyczyn praw autorskich odpada.
    Przywróciłem oryginalne nagranie. Nie pomogło - sprawdzałem po wyczekaniu do końca edycji filmiku.

    Skończyły mi się pomysły, a w google nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

    Szukałem pod frazami:
    brak dźwięku na youtube
    brak dźwięku w filmach na youtube
    youtube wyłączył dźwięk w moim filmiku

    Wszedłem w dział "Pomoc" na YouTube i tam też nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
    Zostawiłem im zapytanie, ale nie wiem czy odpiszą.
    Jeśli ktoś zna temat, to proszę o pomoc.

    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach
    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach
  • Poziom 3  
    Sprawdziłem właśnie na komórce (iPhone) i o dziwo jest na niej dźwięk.

    Nic z tego nie rozumiem. Co z tego wynika?
  • Poziom 3  
    Jaka jest procedura postępowania w przypadku problemu z kodekiem?
  • Poziom 1  
  • Poziom 3  
    @anmedia

    1. Ściągnąłem ten filmik youtube.omat'em na mój komputer w formacie *.mp4 i jest dźwięk.
    2. W Chrome 66 i Opera 52 dźwięk nie działa. W trybie incognito na Chrome też nie działa. W IE 11 dźwięk jest.

    @sanfran

    Skorzystałem z twojego linku.
    Nie wiem jak to się stało, ale jak sprawdziłem, to miałem na kompie Adobe Flash Player 10 ActiveX i 29 PPAPI.
    Odinstalowałem 10. Zainstalowałem ponownie 29.
    Wyczyściłem cookies i pamięć podręczną + dane aplikacji. Nie pomogło na Chrome.

    Przeskanowałem komputer w poszukiwaniu wirusów. Czysto.
    AdBlock Plus jest wyłączony dla YouTube.

    W Pomocy Chrome też nie znalazłem odpowiedzi na mój problem
    https://support.google.com/chrome/search?q=d%C5%BAwi%C4%99k%2Byoutube&count=32

    Jakieś pomysły jeszcze?
  • Pomocny post
    Poziom 1  
  • Poziom 3  
    @anmedia

    Sprawdziłem FF 59 64-bit i tam też głos działa.
    Przegrzebałem ustawienia Chrome, ale nie znalazłem żadnego miejsca, które mogłoby powodować problemy z dźwiękiem czy obsługą YT.

    Będę korzystał z Firefoxa w takim razie i myślę, że nie ma co dłużej drążyć tematu.
    Dzięki za pomoc panowie!! ;)
  • Poziom 1  
  • Poziom 3  
    U mnie na FF wygląda to tak:

    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach

    Niestety w Chrome nie znalazło nic związanego z:
    aplikacje, programy, avi czy mp4

    Po wpisaniu "pliki" znalazłem ustawienia cookies, ale tam jest wszystko w porządku.
    Ponownie usunąłem cookies i pamięć podręczną.
    Zgodziłem się na politykę prywatności youtube.
    Zalogowałem się do youtube.
    Nic nie pomogło.

    Powiadomienia z youtube są blokowane.
    Pełne ustawienia witryny youtube wyglądają teraz tak:

    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach

    Przy dźwięku Zezwalaj = Zezwalaj (domyślnie)

    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach

    Ustawienia bezpieczeństwa wyglądają tak:

    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach

    W Ustawienia zaawansowane -> Ustawienia treści -> Dźwięk wszystko było ok.
    Dodanie youtube do zezwalanych nie pomogło:

    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach

    W mikserze dźwięku jest wszystko ok (czasem podłączam słuchawki, które są teraz niewidoczne na screenie):

    YouTube wyłączył dźwięk na niektórych filmach

    Zresetowałem wszystkie ustawienia Chrome.
    Nic to nie dało.

    Teraz widzę, że kolejne filmy nie działają - te, które już kiedyś odwiedzałem!
    Jak wchodzę na główną i włączam przypadkowy filmik, to dźwięk jest.

    W międzyczasie szukałem ponownie "jak przywrócić dźwięk w chrome"
    i trafiłem tu:
    http://www.coreblog.pl/jak-przywrocic-dzwiek-w-przegladarce-chrome/

    Niestety w Chrome nie można już podglądać i edytować pluginów, bo od 2017 (Chrome 57; moja wersja to Chrome 66) ta opcja jest niedostępna.

    W kroku drugim jest podpowiedź, by wyłączyć Flash. Nie pomogło.
    Spróbuję jeszcze odinstalować i zainstalować Chrome, ale nie wierzę, że to pomoże.
  • Poziom 1  
  • Poziom 3  
    Nie wiem jak się ma flash do HTML. Próbowałem wszystkiego co mi do głowy wpadło.

    Włączyłem YT i w prawym dolnym rogu dałem podgląd miksera dźwięków.

    Wszystkie ikonki w połowie, także ta od Chrome, działają prawidłowo. Nawet widać zielony słupek, który się podnosi i opada, ale dźwięku nie ma tak w głośnikach, jak i w podłączonych potem słuchawkach (zmieniłem w "Urządzenie" na słuchawki).

    Cała sprawa jest jednak irytująca.

    Korzystając z twittera, gdzie post zawiera filmik, nie słyszę dźwięku w Chrome.
    Natomiast na stronie rmf24 jeden filmik z youtube mi odtworzyło, a drugi już nie!
    http://www.rmf24.pl/kultura/news-metallica-za...e-hit-zespolu-dzem-posluchaj-nies,nId,2575513

    przy czym tego drugiego jeszcze wcześniej nie widziałem.
    W takim razie nie wiem jakie jest kryterium kiedy film będzie działał, a kiedy nie.
    Myślałem, że Chrome przyczepia się do tych filmów, które już widziałem...