logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fabia 1.4 MPI - klimatyzacja nie chłodzi, wentylator i sprężarka działają

Marciinkor 15 Kwi 2018 16:37 3507 3
REKLAMA
  • #1 17168961
    Marciinkor
    Poziom 1  
    Witam, w aucie pojawił się nowy problem, którym jest niedziałająca klimatyzacja.
    Po włączeniu klimatyzacji sprężarka się włącza ponieważ wzrastają obroty, nie włącza się natomiast wentylator na chłodnicy (chyba że to normalne). Wentylator załącza się dopiero kiedy czynnik osiąga temperaturę około 90 stopni. Oba przewody od klimatyzacji są gorące, a zdaje się że jeden z nich powinien być zimny.

Dodam jeszcze, że klimatyzacja zaczęła chłodzić po przejechaniu kilku km w momencie wyprzedzania innego pojazdu co wiązało się ze zwiększonymi obrotami.Fabia 1.4 MPI - klimatyzacja nie chłodzi, wentylator i sprężarka działająFabia 1.4 MPI - klimatyzacja nie chłodzi, wentylator i sprężarka działają

Kiedy sprawdzałem błędy kilka dni temu niczego nie było. Natomiast sprawdzając dziś, pojawił się taki:

Motor for Outside/Recirculated Air Flap (V154)
    30-10 - Open or Short to Plus - Intermittet

skasowałem go i nie wracał, ale to nic nie zmieniło.

Załączam screen z parametrami.

Nie wiem zupełnie jak się do tego zabrać.
  • REKLAMA
  • #2 17268224
    Miand
    Poziom 21  
    Ocena: 115
    Manometry i jakie są ciśnienia??
  • REKLAMA
  • #3 17293596
    automex
    Poziom 14  
    Ocena: 62
    jeżeli w twoim aucie jest kompresor o zmiennej wydajności to on może być uszkodzony najlepiej podpiąć się do kompa i sprawdzić prąd na kompresor
  • #4 18046507
    TON-Y
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Sytuacja jak wyzej sterownik nie podaje sygnalu na zawor sterojacy reszta ok.Po podaniu z generatorka PWM sygnalu na zawor wszystko rusza.To co mnie niepokoju to na kompie w grupie 8 ograniczenie mocy sprezarki WŁ dlaczego nie wiem ?
REKLAMA