logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić trwały połysk wyblakłemu dachowi samochodu bez ścierania lakieru?

Zloty60 20 Sie 2005 12:35 2804 2
REKLAMA
  • #1 1749488
    Zloty60
    Poziom 21  
    Ocena: 69
    Moj samochodzik zazwyczaj stoi w garazu.Ale jak jezdze nim do pracy to stoi pod chmurka.I juz tak pare lat,no i wyblakł mi dach.Nie ma tragedii ale dla wprawnego oka widac róznice.Polerowalem go pasta TEMPO lekkoscierna,ale wbrew ogolnym tedencjom ze to dobra pasta,rozczarowalem sie.Efekt byl dobry tylko pare dni po jej uzyciu.Gdy dach znow sie zabrudzil (deszcz i kurz) to po ponownym umyciu dach wygladal jeszcze gozej niz przed polerowaniem.Teraz pewnie powiecie zebym znowu potraktowal go pasta.Ale jak tak bede go scieral i scieral to sie dotre do podkładu albo do blachy.I teraz pytanko:
    -czy moze mi ktos polecic jakis srodek (nie scierny) ktory nada polysk na dłuzej i nie zniszczy juz i tak zniszczonego lakieru? ( W sumie to uzywalem i wosku i mleczka ale zadne mi nie odpowiadalo)

Pozdrawiam

Aha załozyłem ten post bo nie znalazlem podobnego uzywajac przyciku SZUKAJ.I druga prosba : Jesli temat nie jest w odpowiednim dziale to prosze o przeniesienie go.Dzieki
  • REKLAMA
  • #2 1749529
    marek majchrzak
    Poziom 20  
    Ocena: 117
    lepiej użyć którejś z past do polerowania maszynowego do nabycia w sklepach z art. lakier.
    np.:farecla g3 regular grade lub ręcznie glasurit feinpolierpaste562-1602,lub dla lepszego efektu dać pastę kolor tylko akryl
    po całej zabawie nanieść balsam z teflonem.
  • #3 1749548
    elek1
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    jedynym sensownym wyjściem wydaje mi się polerka mechaniczna, dlatego proponuję żebyś podjechał gdzieś do lakiernika żeby Ci to zrobił;
    myśle że może wziąć za to gdzies do 30zł
REKLAMA