logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy kontrolki w Seat Leon są sterowane komputerem czy niezależnie?

wędkarz 21 Sie 2005 18:51 1680 5
REKLAMA
  • #1 1752672
    wędkarz
    Poziom 11  
    Witam. Czy to, że na wskaźnikach zaświecają się odpowiednie kontrolki np. po przekręceniu kluczyka: nie zapięte pasy ,diagnostyka ABS.pduszek.ładowania itp sterowane jest komputerem? To znaczy czy żeby impuls od odpowiednich czujników uwidocznił się w postaci zapalenia lampki kontrolnej należy zaprogramować ,czy jest to niezależny od komputera impuls elektryczny. seat leon.
  • REKLAMA
  • #2 1753430
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    Kazdy sterownik steruje swoja lampa np silnik swoja poduszki swoja i abs swoja.Zapiete pasy to tylko rozwarty lub zwarty obw elektr. Itd ale o co ci w sumie chodzi bo co to ma do rzeczy. Niech sie pala co maja sie palic a potem niech se gasna.
  • REKLAMA
  • #3 1753450
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 1753809
    wędkarz
    Poziom 11  
    cobraa napisał:
    Kazdy sterownik steruje swoja lampa np silnik swoja poduszki swoja i abs swoja.Zapiete pasy to tylko rozwarty lub zwarty obw elektr. Itd ale o co ci w sumie chodzi bo co to ma do rzeczy. Niech się pala co maja się palic a potem niech se gasna.
    Chodzi o to,że wymieniono mi licznik i po tej operacji nie ma sygnalizacji nie napiętych pasów (lampka+sygnał dzwiękowy), Teraz po przekręceniu kluczyka kontrolka się nie zapala, sygnału brak. Jeżeli byłoby to programowalne operacja byłaby prosta, w innym przypadku grozi demontaż liczników np. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1753821
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 1984825
    wędkarz
    Poziom 11  
    Witam Czekam na usunięcie problemu. Do tego celu podobno potrzebny jest pin do zestawu wskaźników który mi założono. Otrzymanie pinu trwa 2 tygodnie. Oczywiście do kogo o niego wystąpili, tego mi w serwisie nie powiedzieli.
REKLAMA