logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować wskaźniki w Seat Leon 1.6 benzyna po wymianie liczników?

wędkarz 29 Wrz 2005 19:45 3206 7
REKLAMA
  • #1 1859786
    wędkarz
    Poziom 11  
    Witam. Czy Ktoś wie jak programuje się wskazania liczników ? Po wymianie obroty miałem jak w dieslu. Wskazania poziomu paliwa (bez prądu) poniżej skali. Temp.. cieczy (bez prądu) wskazania poniżej skali. Po rozgrzaniu silnika wskazania są poniżej 90 stopni ,a w przypadku paliwa przy pełnym baku wskazania są poniżej ostatniej kreski na skali. Można powiedzieć o tyle za mało o ile (bez prądu) wskazówki spadają poniżej skali Acha obroty 2000/min przy 100 km/h. leon 1.6 benzyna.
  • REKLAMA
  • #2 1859878
    KAR26
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    Witam - a tak co ty wymieniłeś? ,licznik i od jakiego modelu ? i nie rozumiem jak bez prądu ? . Przecież jak licznik bez prądu ma wskazywać :)
  • REKLAMA
  • #3 1860096
    gumiś_rzesz
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    Witam
    Nie napisałeś jaki numer silnika który rok i jakie zegarki. Ale stawiam na to że ktoś to rozbierał i ustawił wszystko na OKO niestety mu się nie udało.
    POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #4 1860902
    wędkarz
    Poziom 11  
    Witam. Bez prądu to znaczy kluczyk wyciągnięty ze stacyjki.W tym przypadku wskazówki znajdują się w stanie spoczynku. Ale przecież jakieś położenie ich jest. U mnie poniżej skali. Przed wymianą liczników w moich poprzednich wskazówki w stanie spoczynku znajdowały się na pierwszej kresce skali itd. myślę że teraz będzie wszystko jasne. Proszę natomiast o podpowiedź czy ustawia się to komputerem programowo. pozdrawiam
  • #5 1861045
    diag
    Poziom 29  
    Ocena: 209
    A nie były wskazówki zdejmowane , musiałeś przcież ustawić immo.
  • REKLAMA
  • #6 1861348
    wędkarz
    Poziom 11  
    Witam. Nie ja dokonywałem naprawy, która związana była rzeczywiście z immo i zdejmowanie wskazówek mogło mieć miejsce . Czy w tym przypadku uważasz, że wskazówki zostały źle założone?
  • Pomocny post
    #7 1861421
    diag
    Poziom 29  
    Ocena: 209
    Najlepiej udaj się do tego co robił i niech poprawi, może byc też zły wsad do twojego auta.
  • #8 1862051
    gumiś_rzesz
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    Witam
    Jeśli byłby to zły wsad to błędy by pokazywał linowo a w tej sytuacji są to źle założone wskazówki.
    POZDRAWIAM

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem nieprawidłowych wskazań wskaźników w samochodzie Seat Leon 1.6 benzyna po wymianie liczników. Objawy to obroty silnika przypominające diesla, wskazania poziomu paliwa i temperatury cieczy poniżej skali w stanie bez zasilania (kluczyk wyjęty), a także nieprawidłowe wskazania po rozgrzaniu silnika. Podejrzewa się, że problem wynika z nieprawidłowego montażu wskazówek lub błędnego wsadu licznika, zwłaszcza w kontekście napraw związanych z immobilizerem (immo). Wskazano, że wskazówki mogły zostać źle założone po demontażu, co powoduje ich nieprawidłowe pozycjonowanie w stanie spoczynku. Zalecane jest skonsultowanie się z serwisem, który wykonywał naprawę, aby poprawić montaż lub zweryfikować poprawność oprogramowania licznika. Nie potwierdzono potrzeby programowania wskaźników komputerowo, a błędy wskazań raczej wynikają z mechanicznego błędu montażowego niż z błędnego oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA