Witam,
Na początku zaznaczę że próbowałem skryptów zawartych tu na forum, ale żaden nie zadziałał na tym modelu urządzenia.
Szukam skryptu do uruchomienia do zabijania procesów Mio i włączania AM, gdy jest włożona karta pamięci.
Pozdrawiam
Kartę wkładasz dopiero PO starcie fabrycznego programu nawigacyjnego. A nazewnictwo plików/folderów jest następujące:
- sprawdzamy wpis w pliku device.xml w tagach <TYPE> lub <hardware> jak na screenie (u Ciebie raczej TYPE)
- taką własnie nazwe nadajemy folderowi ze skryptem.
- pliki skryptu musza nazywać sie auto.exe i auto.mscr
Jakich zapisów w pliku *.mscr już próbowałeś i jakich nazw folderów? Bo nie widze sensu w podawanie Ci kolejnych, jeżeli nie wiemy, kóre już potestowałes.
I nioe odsyłaj do wątków/postów, tylko podaj treść skryptu.
Tym sposobem AM się włącza, ale po uruchomieniu nie są zabijane procesy MioMap, co skutkuje błędem o małej ilości pamięci programu i zawieszeniem nawigacji.
Dodano po 21 [minuty]:
jajacekpl napisał:
Kartę wkładasz dopiero PO starcie fabrycznego programu nawigacyjnego. A nazewnictwo plików/folderów jest następujące:
- sprawdzamy wpis w pliku device.xml w tagach <TYPE> lub <hardware> jak na screenie (u Ciebie raczej TYPE)
- taką własnie nazwe nadajemy folderowi ze skryptem.
- pliki skryptu musza nazywać sie auto.exe i auto.mscr
Nazwę znalazłem i jest to HANNA_TS6220A.
jajacekpl napisał:
Jakich zapisów w pliku *.mscr już próbowałeś i jakich nazw folderów? Bo nie widze sensu w podawanie Ci kolejnych, jeżeli nie wiemy, kóre już potestowałes.
I nioe odsyłaj do wątków/postów, tylko podaj treść skryptu.
Co do skryptów to żaden mi nie chciał uruchomić AM, wkładając kartę pamięci ani przed, ani podczas, ani po włączeniu urządzenia a testowałem:
]Run("Storage Card\Automapa EU\Automapa EU..exe")
(( Ten był z Mortscriptem który był w folderze))
Jedynym działającym sposobem, który uruchomił mi AM był:
Spoiler:
instalujemy AM na SD, zmieniamy nazwę folderu na którąś z poniższych a plik wceAm.exe przemianowujemy na auto.exe i gotowe.
Ale gdy chciałem nawigować wyskakiwał błąd o braku pamięci programu i zaleceniu wyłączenia procesów SmartST_CE.exe i Appstartupsec.exe, które wypisał kolega wyżej.