logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] System Windows 7 włącza narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania.

Bass747 04 Maj 2020 10:09 9684 6
REKLAMA
  • #1 18667594
    Bass747
    Poziom 3  
    Ocena: 80
    Witam. Mam problem z systemem Windows 7.A mianowicie.
    Po włączeniu komputera włącza się Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia.
    Włącza się, po ponownym uruchomieniu komputera znowu włącza się, i tak bez przerwy. Nie mam pojęcia co zrobić. Nic nie "majstrowałem" przy nim. Co zrobić?
    Najgorsze jest to, że mam tam bardzo ważne pliki.
    Nie mam płyty instalacyjnej.
    System Windows 7 włącza narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania.
  • REKLAMA
  • #2 18667626
    K.elektronik
    Poziom 4  
    Ocena: 24
    masz dostęp do innego komputera z systemem windows?
  • REKLAMA
  • #3 18667684
    Bass747
    Poziom 3  
    Tak,laptop z windowsem 10
  • Pomocny post
    #4 18667704
    amp12
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Sprawdź ustawienia w biosie,możesz użyć jakiegoś live boot cd i programów diagnostycznych zawartych na płytce aby sprawdzić dysk,ewentualnie wystartować system z takiej płytki live i jak się da przenieść dane jak będzie dysk widoczny.
  • REKLAMA
  • #5 18668071
    Bass747
    Poziom 3  
    Da radę łatwiej? Czy na pewno wszystkie pliki się zachowają? Jak zgrać wszystko na pendrive ,nie używając systemu?
    Ps. Czy to z mojej winy?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18668498
    amp12
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Nie wiadomo,może padać dysk i nie możesz systemu uruchomić,może pliki startowe są uszkodzone a wtedy trzeba włożyć płytkę z win 7 i włączyć naprawę wybierając (i tu nie pamiętam dokładnej nazwy) naprawę podczas rozruchu czy coś podobnego.System live ci nic nie uszkodzi,jeśli dysk będzie widoczny to podłączysz pena i będziesz mógł zgrać dane,ewentualnie na inną partycję (dysk) jeśli takową (takowy) posiadasz.
  • #7 18672162
    Bass747
    Poziom 3  
    Dzięki. Przegrałem Linuxa na live i przegrałem pliki.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z systemem Windows 7, który uruchamia narzędzie do naprawy systemu w pętli. Nie ma płyty instalacyjnej i obawia się o utratę ważnych plików. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień BIOS, użycie live CD do diagnostyki dysku oraz przeniesienie danych na pendrive lub inną partycję, jeśli dysk jest widoczny. Użytkownik ostatecznie zainstalował system Linux w trybie live, co pozwoliło mu na odzyskanie plików.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA