logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowanie kamerą PTZ Hikvision z rejestratora Dahua - jak ustawić?

patdawnow 29 Maj 2018 02:01 2094 5
  • #1 17246346
    patdawnow
    Poziom 7  
    Ocena: 10
    Witam, mam pytanie odnośnie połączenia i funkcjonalności kamery PTZ Hikvision z automatycznym sledzeniem(model podam pozniej) z rejestratorem Dahua. Kamerę mam podłączona poprzez Onvif i w sumie najważniejsze pytanie które mam to jak mogę nią sterować z poziomu np. Rejestratora/telefonu/Smart PSS tak aby kamera wracała później automatycznie do swoich presetow/trasy? Ciekawy jestem również jak współpracują w takim przypadku detekcje ruchu? W obecnej chwili, gdy steruje np. Telefonem kamerą ona wraca po kilku sekundach do jednej pozycji i nic więcej. Miał ktoś już takie przypadki?
  • #2 17246721
    michualex

Poziom 24  
    Ocena: 134
    patdawnow napisał:
    Kamerę mam podłączona poprzez Onvif i w sumie najważniejsze pytanie które mam to jak mogę nią sterować z poziomu np. Rejestratora/telefonu/Smart PSS tak aby kamera wracała później automatycznie do swoich presetow/trasy?

Zaprogramować opcje parkowania.
    Konto firmowe:
    MK ALARMY
    Widziszewo, Długa 3, Kościan, 64-000 | Tel.: 663XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mkalarmy.pl
  • #3 17246733
    patdawnow
    Poziom 7  
    Dzisiaj to przetestuje, ale czy funkcja parkowania wraca do danego punktu czy może rozpocząć daną trasę np. 5 prezentów po np 5 sekundach nie sterowania kamera?
  • Pomocny post
    #4 17246842
    michualex

Poziom 24  
    Ty ustawiasz co ma robić. Teraz jest ustawione że wybiera ci któryś z presetow.

Zaprogramuj jakaś trasę i wtedy ustawiasz, że po określonym czasie bezczynności ma wykonać trasę np. nr1
    Konto firmowe:
    MK ALARMY
    Widziszewo, Długa 3, Kościan, 64-000 | Tel.: 663XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mkalarmy.pl
  • #5 17247156
    patdawnow
    Poziom 7  
    Dzięki za pomoc, choć było to dość proste. A wykrywanie ruchu idzie jakoś zagrać?
  • #6 17247231
    michualex

Poziom 24  
    patdawnow napisał:
    Dzięki za pomoc, choć było to dość proste. A wykrywanie ruchu idzie jakoś zagrać?

Rozwiń swoją myśl bo nie wiem o co ci chodzi
    Konto firmowe:
    MK ALARMY
REKLAMA