logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak doprogramować piloty do radiolinii ELMES RH2B? Szukam instrukcji.

iDest 31 Maj 2018 13:03 6993 6
REKLAMA
  • #1 17250370
    iDest
    Uczeń
    Ocena: 11
    Witam.
    Poszukuję instrukcji do radiolinii dwukanałowej ELMES RH2B (muszę do niej doprogramować dodatkowe piloty).

Jak doprogramować piloty do radiolinii ELMES RH2B? Szukam instrukcji.
  • REKLAMA
  • #2 17250442
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 17250456
    iDest
    Uczeń
    Fragment z instrukcji DWB100H:

"Odbiornik posiada dwa przyciski programowania:
    PRG1 przypisany do pierwszego kanału odbiornika i PRG2– do
    drugiego. "

Jest tam tównież tabela ze stanem zworek JP1 i JP2.
    A u mnie tylko jeden przycisk oraz brak jakichkolwiek zworek, więc to chyba nie to

Dodano po 5 [minuty]:

alster1 napisał:
    Nawet przy kostce od tampera masz metkę z opisem DWB 100H, według mnie programujesz jak każdego innego Elmesa.

ps. Sharp, byłeś szybszy :)

No niby tak, ale przy użyciu starych pilotów przy przełączeniu uruchamia się Buzzer.
    Doprogramowałem "na czuja" nowego pilota i o ile pilot działa, bo przełącza przekaźnik, to nie daje już sygnału na Buzzer (wyście S) i to jest bardzo ciekawe...

Dlatego chcę zobaczyć w instrukcję

Druga sprawa- widać dwa przekaźniki, więc dwa kanały?
    Ale dlaczego w takim razie tylko jeden przycisk do programowania?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 17250560
    iDest
    Uczeń
    sharp napisał:
    http://www.elmes.pl/sites/default/files/uni1_phpkgqtln.pdf
    iDest napisał:
    to nie daje już sygnału na Buzzer (wyście S)
    ...ale wiesz, że to wyjście OC

Przy użyciu starego pilota buzzer daje sygnał, jeżeli nacisnę na pilota
    Przy użyciu nowego pilota, przekaźnik radiolinii się przełącza (ten sam, który jest obsługiwany przez stary pilot), ale wyjście S pozostaje nieatywne (buzzer się nie odzywa).

Jest to w końcu radiolinia dwukanałowa czy jednokanałowa?
    Bo w tym pliku, co przesłałeś nie widzę żeby sie jakoś drugi kanał programowało. A jednak, są dwa przekaźniki

I tak samo, w instrukcji jest mowa o zworkach JP1 i JP2 których jak widać u mnie nie ma
  • #7 17250571
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje instrukcji do radiolinii ELMES RH2B w celu doprogramowania dodatkowych pilotów. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić dokumentację DWB100H, która zawiera informacje o programowaniu, jednak użytkownik zauważył różnice w konstrukcji, takie jak brak zworek JP1 i JP2 oraz tylko jeden przycisk programowania. Pojawiły się pytania dotyczące funkcji dwóch przekaźników oraz aktywacji buzzera przy użyciu nowych pilotów. Użytkownik podkreślił, że nowy pilot przełącza przekaźnik, ale nie aktywuje sygnału buzzera, co rodzi wątpliwości co do funkcjonalności radiolinii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA