logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Astra g - Wymiana sterownika centralnego zamka astra g

czkawka2012 01 Cze 2018 15:01 21279 9
REKLAMA
  • #1 17252364
    czkawka2012
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam. Chce podlaczyc uniwersalny sterownik centralnego zamka. Dla tych co napisz ze jest opcja szukaj to znalazlem duzo tematow i wiem gdzie plus i minus jest w kostce tak samo nie jeden pobralem schemat. Ale szukam tak lopatologicznego opisu pod ktory pin albo kolor podpiac otwieranie ,zamykanie i kierunkowskazy w kostkach od orginalnego centralnego zamka astry g rocznik 98 kombi. I czy moge tez podpiac zamykanie szyb ? Jesli tak to tez gdzie ? A wole napisac temat niz zle polutowac i na biegiem pisac.
  • REKLAMA
  • #3 17252641
    czkawka2012
    Poziom 9  
    Mam schemat do uniwersalnego ktory chce zamontowac tylko potrzebuje informacji w ktory mam sie wpiac do zamykania, otwierania, kierunków i ewentualnie szyb do ktorych noe jestem pewien bo orginalna centralka astry jest bez alarmu. Schemat orginalnej w zalaczniku
    Załączniki:
    • 11111111111.pdf (21.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 17252808
    czkawka2012
    Poziom 9  
    Teraz jestem w pracy ale znalazłem identyczny schemat w google. Tylko po co ci schemat uniwersalnego sterownika ? Jak mnie interesuje gdzie co jest w orginalnej
    Załączniki:
    • Astra g - Wymiana sterownika centralnego zamka astra g 9748700400_1489832588.png (256.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 17253838
    czkawka2012
    Poziom 9  
    To moze ktos pisiada rozpiske pinow zlacza X61 i X62 od sterownika centralnego zamka ? Podobno ten sam jest w zafirze a
  • REKLAMA
  • #7 17253895
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2374
    Przecież masz to na tym schemacie co podawałeś. W nocy jak będę miał chwilę to ci rozpisze gdzie co i jak.

Dodano po 12 [godziny] 8 [minuty]:

Podpięcie się dodatkowym sterownikiem pod oryginalny:
    Sterownik dodatkowy podłączmy według schematu "zamek sterowany (-)" a następnie przewód brązowy podłączmy pod przewód czerwono-biały w złączu X61 oryginalnego sterownika a przewód żółty pod czerwono-biały w złączu X61.
    Podpięcie zamiast oryginalnego sterownika:
    Sterownik dodatkowy podłączmy według schematu "podłączenie bezpośrednio do siłowników" a przewód brązowy podpinamy pod przewód czarno-czerwony w złączu X62 oryginalnego sterownika a przewód żółty pod czarno- żółty w złączu X62 i czarno-niebieski w złączu X61 (w razie odwrotnego działania należy zamienić miejscami przewody brązowy i żółty).
    Do domykania szyb trzeba zrobić inwerter na przekaźniku zmieniający sygnał (-) na (+), a następnie podpiąć go pod przewód czerwono-żółty w złączu X61 oryginalnego sterownika.
    Do migaczy należy znaleźć w wiązce głównej przewody czarno-biały i czarno-zielony o przekroju 0.75 mm2 i podpiąć się pod nie stosując diody prostownicze.
    Zasilanie można wsiąść z przewodów brązowego (-) i czerwonego (+) 2.5 mm2 w złączu X62.
    Astra g - Wymiana sterownika centralnego zamka astra gAstra g - Wymiana sterownika centralnego zamka astra gAstra g - Wymiana sterownika centralnego zamka astra g
  • #8 17261192
    czkawka2012
    Poziom 9  
    Niestety bo podpięciu sterownika uniwersalnego zamiast orginalnego nie dziala zamykanie i otwieranie.
  • REKLAMA
  • #10 17263490
    czkawka2012
    Poziom 9  
    Tak dodalem przewod zeby byly spiete obydwa do zoltego i bez tez probowalem i nic

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje szczegółowych informacji dotyczących podłączenia uniwersalnego sterownika centralnego zamka w Oplu Astra G z 1998 roku. Zadaje pytania o konkretne piny i kolory przewodów do otwierania, zamykania oraz kierunkowskazów, a także o możliwość podłączenia zamykania szyb. W odpowiedziach pojawiają się prośby o schematy oraz konkretne instrukcje dotyczące podłączenia przewodów do złączy X61 i X62. Użytkownicy dzielą się informacjami na temat podłączenia dodatkowego sterownika oraz problemów z jego działaniem, wskazując na konieczność użycia inwertera do domykania szyb.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA