Pomóżcie proszę!
Dziś odebrałem Arduino Nano ze sklepu. Przyszedłem do domu i zacząłem lutować wszystkie piny. Po lutowaniu podłączyłem arduino do komputera.
Zaczęła mrugać szybko czerwony LED podpisana L. Więc pomyślałem ''ok wszystko działa więc teraz program''. Wziąłem prosty czyli BLINK,
i wyskoczył błąd
: Arduino:1.8.5 (Windows Store 1.8.10.0) (Windows 10), Płytka:"Arduino Nano, ATmega328"
Szkic używa 1150 bajtów (3%) pamięci programu. Maksimum to 30720 bajtów.
Zmienne globalne używają 13 bajtów (0%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 2035 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 2048 bajtów.
avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM3": Nie można odnaleźć określonego pliku.
.
Ten raport powinien zawierać więcej informacji jeśli w
File -> Preferencje zostanie włączona opcja "Pokaż
szczegółowe informacje podczas kompilacji"
Nie wiem co to znaczy ale po wetkięciu diody nie mrugała.
Za każdą pomoc dzięki. PS: DOPIERO ZACZYNAM ZABAWĘ Z ARDUINO MAM 13 LAT.
Dziś odebrałem Arduino Nano ze sklepu. Przyszedłem do domu i zacząłem lutować wszystkie piny. Po lutowaniu podłączyłem arduino do komputera.
Zaczęła mrugać szybko czerwony LED podpisana L. Więc pomyślałem ''ok wszystko działa więc teraz program''. Wziąłem prosty czyli BLINK,
i wyskoczył błąd
Szkic używa 1150 bajtów (3%) pamięci programu. Maksimum to 30720 bajtów.
Zmienne globalne używają 13 bajtów (0%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 2035 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 2048 bajtów.
avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM3": Nie można odnaleźć określonego pliku.
.
Ten raport powinien zawierać więcej informacji jeśli w
File -> Preferencje zostanie włączona opcja "Pokaż
szczegółowe informacje podczas kompilacji"
Nie wiem co to znaczy ale po wetkięciu diody nie mrugała.
Za każdą pomoc dzięki. PS: DOPIERO ZACZYNAM ZABAWĘ Z ARDUINO MAM 13 LAT.