logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TL-WA860RE - Nie łączy się ze stroną konfigoruacji extendera

probalistic 06 Cze 2018 21:48 768 2
REKLAMA
  • #1 17262264
    probalistic
    Poziom 2  
    Witam
    Mam ten extender już od dwóch lat. Do tej pory nie było z nim problemów. Ostatnio przez dłuższy czas był pozbawiony prądu przez co wrócił do ustawień fabrycznych. Chciałem go na nowo skonfigurować i zaczęły się problemy.

Sytuacja wygląda tak:
    Łącze bezprzewodowo extender z ruterem,
    Następnie łącze extender przy pomocy ethernetu z PC tak, żeby móc zalogować się na stronę zarządzania nim. Ale gdy wpisuje adres tplinkrepeater.net lub 192.168.0.254 to żaden z nich nie działa. Bez problemu za to mogę zalogować się na stronę zarządzania ruterem, poza tym internet przez ten kabel ethernet z extendera normalnie działa.

W czym może tkwić problem? Podobna sytuacja występuje, gdy go próbuje połączyć przez ethernet z lapkiem.
    Extender był też przywracany do ustawień fabrycznych.

Internet z nesotrady, ruter funbox.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17262308
    myszkoscielna
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    probalistic napisał:
    Bez problemu za to mogę zalogować się na stronę zarządzania ruterem, poza tym internet przez ten kabel ethernet z extendera normalnie działa.

extender uzywa sieci routera (przy starcie pobiera DHCP adres i jak dostanie to ten adres używa, nie domyślnego/fabrycznego)

przywróć ustawiena fabryczne extendera i _odłącz_ router, wtedy konfiguruj w/g instrukcji.
  • Pomocny post
    #3 17262368
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Zresetuj extender do ustawień fabrycznych, podłącz kablem do komputera. Komputerowi wpisz statyczne IP 192.168.0.20 i wtedy loguj się do extendera.
REKLAMA