logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problem Peugot 206 1.4 2003 - Wariujace Kontrolki, Wycieraczki

MazureQ1994 07 Cze 2018 17:05 447 4
REKLAMA
  • #1 17263534
    MazureQ1994
    Poziom 2  
    Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj spotkała mnie nie miła sytuacja. Jadąc swoim peugotem po około 15 minutach zaczęły wariowac kontrolki. Wszystkie zaczęły mrugac samoistnie, wycieraczki same się włączaly, a samochód zgasł. I już nie odpalił. Próbowałem na pycha, odpalal na 15 sekund i gasl. Przy próbie odpalania z kluczyka nawet rozrusznik się nie kręcił. Proszę o pomoc bo już nie wiem co może być nie tak.

Dodam że od paru dni swiecil się kluczyk , obok przebiegu samochodu.

Dziekuje z góry za odpowiedź i jakąkolwiek pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17263852
    kowal5
    Poziom 18  
    Ocena: 68
    Sprawdź akumulator pod kątem czy się nie rozładował.
    Jeśli akumulator ok to już zbyt wiele samodzielnie nie zrobisz, tylko musisz odwiedzić warsztat. Nie wskazane jest w takiej sytuacji odpalanie auta "na uciąg".
    Klucz obok przebiegu to inspekcja serwisowa. Przypomina o zmianie oleju, filtrów.
  • REKLAMA
  • #3 17264064
    MazureQ1994
    Poziom 2  
    No dobrze, a orientuje się ktoś co może być przyczyną takiego zachowania ? Akumulator jest sprawny, kupiłem nowy, i jest to samo. Kable od akumulatora też są w porządku, wyczyscilem i nie pomaga dalej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17264566
    Romek T.
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    Możesz masę posprawdzać miernikiem, później pewnie moduł BSI i przewody.
    Kontrolka kluczyka nie ma z tym nic wspólnego.
  • #5 17267698
    MazureQ1994
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc, zawiozlem jednak samochód do mechanika i okazało się że coś z masą było nie tak.
REKLAMA