logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Schemat] Jak zbudować głośnik Bluetooth z 2x30W i modułem?

TARCZON 10 Cze 2018 15:23 5685 7
REKLAMA
  • #1 17268327
    TARCZON
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, chciałbym zrobić sobie głośnik bluetooth, jednak jestem kompletnie poczatkujacy i nigdy przy głośnikach nie pracowałem. Czy ktoś mógłby rozpisać schemat z dwoma głośnikami 30w i modułem bluetooth, ponieważ nie wiem jak się do tego zabrac ;p

Byłbym bardzo wdzięczny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17268586
    kacpo1
    Poziom 33  
    Ocena: 156
    TARCZON napisał:
    A wiesz może w którym miejscu w tym schemacie wlutować włącznik ?

Czego włącznik? Bo z tego co widzę, jest już główny włącznik zasilania (nad ogniwem) .
  • REKLAMA
  • #5 17268938
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2480
    TARCZON napisał:
    A wiesz może w którym miejscu w tym schemacie wlutować włącznik ?
    Nie wiem co na to inni Koledzy, lecz ja bym połączył wszystkie masy (-) razem (w celu zapobieżenia dziwnym efektom) a włącznik zamontowałbym na plusie.
  • REKLAMA
  • #6 17268956
    Radiokiller
    Poziom 30  
    Ocena: 236
    Owszem lecz wymaga to podanie Koledze schematu na tacy ponieważ:
    TARCZON napisał:
    jestem kompletnie poczatkujacy.
  • #7 17268984
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2480
    Radiokiller napisał:
    Owszem lecz wymaga to podanie Koledze schematu na tacy
    Skoro rozumie schemat który zamieścił (#3), pewnie ten również zrozumie (troszeczkę zmieniony).

P.s.
    Rozwiązanie tematu w oparciu o zamieszczony schemat jest błędne.
    Niema prawa poprawnie działać, bez względu gdzie wstawimy ten włącznik.
    Co z zabezpieczeniem ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem :!: .
    Gdzie przetwornica podwyższająca napięcie 3,7V na wymagane dla zasilania BT oraz wzmacniacza :cry:
    Załączniki:
    • [Schemat] Jak zbudować głośnik Bluetooth z 2x30W i modułem? X.jpeg (48.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 17269036
    TARCZON
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Chyba napisze do mojego wujka, chciałem coś sam wykombinować ale widzę że jest to trudniejsze niż przypuszczałem.
    Dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w budowie głośnika Bluetooth z dwoma głośnikami o mocy 30W. W odpowiedziach zasugerowano, aby połączyć wszystkie masy (-) razem, a włącznik zamontować na plusie. Pojawiły się również uwagi dotyczące schematu, wskazujące na konieczność zabezpieczenia ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem oraz użycia przetwornicy do podwyższenia napięcia z 3,7V na wymagane dla zasilania modułu Bluetooth i wzmacniacza. Użytkownik rozważa konsultację z kimś bardziej doświadczonym w tej dziedzinie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA